Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Pyszny makaron z pomidorami i bazylią
Gdy nasz czas na przyrządzenie posiłku jest ograniczony, wówczas warto sięgnąć po przepis na szybki obiad. Doskonałym pomysłem z pewnością okażę się makaron z pomidorami i czosnkiem.

makaron
Potrawka z kurczaka w sosie śmietanowym. Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym - Mięso z kurczaka w sosie
Delikatne, kruche mięso z kurczaka pod aksamitnym śmietanowo-pieczarkowym sosie to doskonały pomysł na szybki
Catering na szkolenia i na konferencje Poznań
Obecne wymogi rynku pracy i edukacji sprawiają że organizacja szkoleń, kursów, sympozjów, seminariów i konferencji na różne tematy, stała się zjawiskiem powszechnym. Trend
Najsłodszy słodycz - prawdziwa czekolada. Gorzka czy belgijska czekolada?
Jesteś fanem czekolady i mógłbyś ją jeść dniami i nocami? Nic dziwnego - czekolada od lat jest smakołykiem, który rozpieszcza podniebienia każdego
Sos winegret z czosnkiem - doskonały dodatek do wielu dań
Współczesna kuchnia polska preferuje nieco inne dania kulinarne, niż kuchnia staropolska. Dziś na wielu stołach nowoczesnych pań domu pojawiają się doskonałe sałatki
Jak przyrządzić idealny sznycel? Jak przyrządzić sznycel wieprzowy z szynki
Sznycel to z pewnością król wśród kotletów. Tradycyjne sznycle wiedeńskie przyrządza się jedynie z cielęciny i smaży na dużej ilości dobrze rozgrzanego
Rozsmakuj się w lokalnych alkoholach - dobre Piwo Wino Nalewki Przepisy
Jesteś mieszkańcem miasta Kraków i do tego smakoszem wykwintnych alkoholi? W takim razie ten artykuł jest w sam raz dla Ciebie! Doskonale zdajesz

Posted by on Maj 30, 2018 in Kulinaria |

Przepis na zapiekane papryki z mięsnym farszem –  papryki faszerowane mięsem mielonym zapiekane

Przepis na zapiekane papryki z mięsnym farszem – papryki faszerowane mięsem mielonym zapiekane

Papryki faszerowane mięsnym nadzieniem to smaczny i pożywny obiad dla każdego.

papryki faszerowane mięsem mielonym zapiekane

Jeśli chodzi o papryki faszerowane mięsem mielonym zapiekane w piekarniku, przepis jest banalnie prosty i szybki.

Składniki:

– 4 duże, dojrzałe papryki czerwone
– 500g mięsa mielonego wieprzowego
– puszka pomidorów krojonych w zalewie
– 1 duża cebula
– 3 ząbki czosnku
– pół kostki żółtego sera startego na grubej tarce
– łyżeczka mielonej papryki słodkiej
– łyżeczka mielonej papryki ostrej
– pieprz, sól
– pół łyżeczki majeranku

Przygotowujemy papryki: odkrawamy ich górną część z ogonkiem, wyciągamy nasiona. Mięso mielone przysmażamy na rozgrzanym oleju z pokrojoną w kostkę cebulą. W trakcie smażenia dodajemy wszystkie przyprawy i pomidory w puszce. Jeśli zastanawiamy się nad tym, jaki sos do papryki faszerowanej przygotować, możemy również pomidory zastąpić śmietaną 30% i łyżeczką koncentratu pomidorowego. Papryki nadziewamy mięsem i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220 stopni. Po około 30 minutach wyciągamy, posypujemy wierzch startym serem i przypiekamy przez kolejne dziesięć minut. Papryki możemy udekorować gałązkami świeżych ziół i pomidorkami koktajlowymi oraz podać z sałatką ze świeżych warzyw.