Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Przepis na marynowaną paprykę bez pasteryzowania na ostro
Marynowana papryka to doskonałe uzupełnienie wielu obiadów. Przygotowuje się ją zwykle późnym latem i wczesną jesienią, kiedy papryka jest najbardziej dojrzała,
Ciasto na pizze z piwem. Pizza na cieście z piwem - Włoskie ciasto na pizze
Co prawda pizza to danie którym zajadają się w szczególności Włosi, ale od pewnego czasu w naszym kraju na dobre zagościła w menu wielu z nas.
Zjedz smacznie w stolicy - najlepsza restauracja w Warszawie
Wybierasz się na kilka dni do naszej pięknej stolicy? Jest wiele miejsc, które absolutnie musisz odwiedzić! Pałac Kultury, Łazienki Królewskie, Warszawska Syrenka,
Przepis na makaronową zapiekankę z brokułami i pomidorami
Makaronowe zapiekanki cieszą się dużą popularnością w wielu kuchniach świata. Nic dziwnego - to w końcu szybki sposób na pożywny, sycący i zdrowy obiad.
zapiekanka
Słodki prezent: czekoladki firmowe, czekoladowe lentilki na prezent
Planujesz kupno drobnego upominku dla najbliższej osoby, ale nie masz żadnego pomysłu, co mogłoby ją zadowolić? Po co zastanawiać się nadmiernie i za
Dieta z dostawą pod drzwi - posiłki dietetyczne. Catering z dowozem w Warszawie
Droga mieszkanko miasta Warszawa! Nadchodzi zima, a jak wszystkie wiemy, to idealny czas na rozpoczęcie diety i odchudzania. Przed Świętami
Nadziewane muszle - kreatywny pomysł na obiad. Duże muszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym
Makaronowe, duże muszle to doskonały sposób zarówno na prosty i pożywny obiad, jak i wykwintną kolację. Możemy je nadziać

Posted by on Maj 30, 2018 in Kulinaria |

Przepis na zapiekane papryki z mięsnym farszem –  papryki faszerowane mięsem mielonym zapiekane

Przepis na zapiekane papryki z mięsnym farszem – papryki faszerowane mięsem mielonym zapiekane

Papryki faszerowane mięsnym nadzieniem to smaczny i pożywny obiad dla każdego.

papryki faszerowane mięsem mielonym zapiekane

Jeśli chodzi o papryki faszerowane mięsem mielonym zapiekane w piekarniku, przepis jest banalnie prosty i szybki.

Składniki:

– 4 duże, dojrzałe papryki czerwone
– 500g mięsa mielonego wieprzowego
– puszka pomidorów krojonych w zalewie
– 1 duża cebula
– 3 ząbki czosnku
– pół kostki żółtego sera startego na grubej tarce
– łyżeczka mielonej papryki słodkiej
– łyżeczka mielonej papryki ostrej
– pieprz, sól
– pół łyżeczki majeranku

Przygotowujemy papryki: odkrawamy ich górną część z ogonkiem, wyciągamy nasiona. Mięso mielone przysmażamy na rozgrzanym oleju z pokrojoną w kostkę cebulą. W trakcie smażenia dodajemy wszystkie przyprawy i pomidory w puszce. Jeśli zastanawiamy się nad tym, jaki sos do papryki faszerowanej przygotować, możemy również pomidory zastąpić śmietaną 30% i łyżeczką koncentratu pomidorowego. Papryki nadziewamy mięsem i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220 stopni. Po około 30 minutach wyciągamy, posypujemy wierzch startym serem i przypiekamy przez kolejne dziesięć minut. Papryki możemy udekorować gałązkami świeżych ziół i pomidorkami koktajlowymi oraz podać z sałatką ze świeżych warzyw.