Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Japońskie smakołyki - zestaw do sushi: pałeczki
Jesteś smakoszem sushi i chciałbyś spróbować zrobić domowej roboty japońskie smakołyki? Teraz to nic trudnego! Wystarczy zamówić przez Internet zestaw do sushi i zacząć
Włoskie danie w Polskiej knajpie? Pizzeria Bydgoszcz, Kielce
Jaki przysmak jest najbardziej kojarzony z Włochami? Spaghetti, owszem, ale co jeszcze? Oczywiście - pizza! Nie znam chyba osoby, która mogłaby się oprzeć temu
Pyszny tort bez jajek
Tort urodzinowy zazwyczaj kojarzy nam się z ciastem biszkoptowym upieczonym na bazie jajek, przełożonym wyśmienitą masą kremową. Tymczasem ciasto to można przyrządzić bez użycia jajek.

tort bez
Rozsmakuj się w lokalnych alkoholach - dobre Piwo Wino Nalewki Przepisy
Jesteś mieszkańcem miasta Kraków i do tego smakoszem wykwintnych alkoholi? W takim razie ten artykuł jest w sam raz dla Ciebie! Doskonale zdajesz
Naturalne soki tłoczone - soki z jabłek
Panując moda na szczupłą sylwetkę i zdrowy wygląd sprawia, ze coraz częściej decydujemy się na aktywność fizyczną oraz zwracamy uwagę na to co jemy. To bardzo dobre odruchy nie
Gdy złapie Cię nocny głód - pizza w nocy na telefon. Najlepsza pizza w Warszawie
Jesteś mieszkańcem miasta Warszawa? Często pracujesz do późna i wracasz z pracy po nocy? A może jesteś studentem i musisz zarywać nocki,
Wegańskie ciasto czekoladowe. Pyszne ciastoczekoladowe bez jajek i mleka
W wielu domach w każdą niedzielę pachnie świeżo upieczonym ciastem. Dla odmiany, gdy dopada nas ochota na coś słodkiego warto przyrządzić słodki

Posted by on Maj 30, 2018 in Kulinaria |

Przepis na zapiekane papryki z mięsnym farszem –  papryki faszerowane mięsem mielonym zapiekane

Przepis na zapiekane papryki z mięsnym farszem – papryki faszerowane mięsem mielonym zapiekane

Papryki faszerowane mięsnym nadzieniem to smaczny i pożywny obiad dla każdego.

papryki faszerowane mięsem mielonym zapiekane

Jeśli chodzi o papryki faszerowane mięsem mielonym zapiekane w piekarniku, przepis jest banalnie prosty i szybki.

Składniki:

– 4 duże, dojrzałe papryki czerwone
– 500g mięsa mielonego wieprzowego
– puszka pomidorów krojonych w zalewie
– 1 duża cebula
– 3 ząbki czosnku
– pół kostki żółtego sera startego na grubej tarce
– łyżeczka mielonej papryki słodkiej
– łyżeczka mielonej papryki ostrej
– pieprz, sól
– pół łyżeczki majeranku

Przygotowujemy papryki: odkrawamy ich górną część z ogonkiem, wyciągamy nasiona. Mięso mielone przysmażamy na rozgrzanym oleju z pokrojoną w kostkę cebulą. W trakcie smażenia dodajemy wszystkie przyprawy i pomidory w puszce. Jeśli zastanawiamy się nad tym, jaki sos do papryki faszerowanej przygotować, możemy również pomidory zastąpić śmietaną 30% i łyżeczką koncentratu pomidorowego. Papryki nadziewamy mięsem i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220 stopni. Po około 30 minutach wyciągamy, posypujemy wierzch startym serem i przypiekamy przez kolejne dziesięć minut. Papryki możemy udekorować gałązkami świeżych ziół i pomidorkami koktajlowymi oraz podać z sałatką ze świeżych warzyw.