Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Przepis na zapiekankę z brokułami i kurczakiem - dobra zapiekanka z ziemniakami
Jednogarnkowe potrawy w polskich domach cieszą się szczególną popularnością: to wygodne rozwiązanie pozwala na przyrządzenie pysznego dania
Sprawdzony przepis na ciasto do tortilli
Wielu smakoszy meksykańskich dań kupuje zazwyczaj gotową tortille w barze czy markecie spożywczym. Tymczasem doskonale smakuje tortilla przyrządzona samodzielnie w domu. Niepowtarzalnym
Przepis na sernik bez jajek - sernik pieczony bez jajek
Sernik to tradycyjne ciasto, które od dawien dawna gościło na świątecznych stołach. Już nasze prababcie podczas rodzinnych uroczystości częstowały przybyłych gości
Wyśmienite drożdżowe bułeczki bez jaj
Puszyste ciasta drożdżowe znane są w polskiej kuchni od dawien dawna. Już nasze prababcie częstowały swoich domowników drożdżowymi plackami obsypanymi pyszną kruszonką. Dziś niezwykle
Zdrowe ciasto dyniowe bez jaj
W nowoczesnej kuchni polskiej coraz bardziej popularne są słodkie rarytasy z dodatkiem wyszukanych składników warzywnych. Ciasto dyniowe bez jajek to idealny pomysł na zdrowy i pyszny deser.

ciasto
Przepis na makaronową zapiekankę z brokułami i pomidorami
Makaronowe zapiekanki cieszą się dużą popularnością w wielu kuchniach świata. Nic dziwnego - to w końcu szybki sposób na pożywny, sycący i zdrowy obiad.
zapiekanka
Jak wykorzystać ciasto francuskie? Kulebiak z ciasta francuskiego z łososiem
Ciasto francuskie to rodzaj ciasta, który doskonale komponuje się z wytrawnymi dodatkami. Możemy wykorzystywać go zarówno do tworzenia całych

Posted by on Lut 11, 2018 in Kulinaria |

Nadziewane muszle – kreatywny pomysł na obiad. Duże muszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym

Nadziewane muszle – kreatywny pomysł na obiad. Duże muszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym

Makaronowe, duże muszle to doskonały sposób zarówno na prosty i pożywny obiad, jak i wykwintną kolację. Możemy je nadziać niemal wszystkim – mięsnym farszem, sezonowymi warzywami, pastą.

Duże muszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym

Duże muszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym, które wcześniej podsmażamy z cebulą, czosnkiem i pomidorami to z pewnością doskonała alternatywa dla tradycyjnego spaghetti. Muszle makaronowe faszerowane mięsem mielonym możemy uatrakcyjnić warzywami (np. papryką lub cukinią) oraz grzybami i pieczarkami. Do smażącego się mięsa wystarczy dodać wybrane warzywa pokrojone w kostkę i przyprawy, szczególnie takie jak zioła, paprykę czerwoną, pieprz i sól. Gdy farsz będzie zbity po wyparowaniu nadmiaru wody, ostudzamy go, gotujemy makaronowe muszle i nadziewamy je. Aby danie było jeszcze lepsze, nasze muszle możemy posypać startym serem i wstawić je na kilka minut do piekarnika: roztopiony ser „zamknie” całą kompozycję i nada aromatu daniu. Muszlę udekorować możemy świeżymi ziołami, pomidorkami koktajlowymi a nawet oliwkami: tak przyrządzone i podanie danie z pewnością zachwyci wszystkich naszych gości.