Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Jak przyrządzić idealny sznycel? Jak przyrządzić sznycel wieprzowy z szynki
Sznycel to z pewnością król wśród kotletów. Tradycyjne sznycle wiedeńskie przyrządza się jedynie z cielęciny i smaży na dużej ilości dobrze rozgrzanego
Sos winegret z czosnkiem - doskonały dodatek do wielu dań
Współczesna kuchnia polska preferuje nieco inne dania kulinarne, niż kuchnia staropolska. Dziś na wielu stołach nowoczesnych pań domu pojawiają się doskonałe sałatki
Pyszny makaron z pomidorami i bazylią
Gdy nasz czas na przyrządzenie posiłku jest ograniczony, wówczas warto sięgnąć po przepis na szybki obiad. Doskonałym pomysłem z pewnością okażę się makaron z pomidorami i czosnkiem.

makaron
Najsłodszy słodycz - prawdziwa czekolada. Gorzka czy belgijska czekolada?
Jesteś fanem czekolady i mógłbyś ją jeść dniami i nocami? Nic dziwnego - czekolada od lat jest smakołykiem, który rozpieszcza podniebienia każdego
Kruche ciasto bez jaj - ciasto na tartę bez jajek
Większość pań domu kruche ciasto przyrządza z dodatkiem całych jaj lub samych żółtek. Gdy w naszej lodówce zabraknie tego składnika warto sięgnąć po przepis na ciasto
Gdy złapie Cię nocny głód - pizza w nocy na telefon. Najlepsza pizza w Warszawie
Jesteś mieszkańcem miasta Warszawa? Często pracujesz do późna i wracasz z pracy po nocy? A może jesteś studentem i musisz zarywać nocki,
Przepis na zapiekankę z brokułami i kurczakiem - dobra zapiekanka z ziemniakami
Jednogarnkowe potrawy w polskich domach cieszą się szczególną popularnością: to wygodne rozwiązanie pozwala na przyrządzenie pysznego dania

Posted by on Lut 11, 2018 in Kulinaria |

Nadziewane muszle – kreatywny pomysł na obiad. Duże muszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym

Nadziewane muszle – kreatywny pomysł na obiad. Duże muszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym

Makaronowe, duże muszle to doskonały sposób zarówno na prosty i pożywny obiad, jak i wykwintną kolację. Możemy je nadziać niemal wszystkim – mięsnym farszem, sezonowymi warzywami, pastą.

Duże muszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym

Duże muszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym, które wcześniej podsmażamy z cebulą, czosnkiem i pomidorami to z pewnością doskonała alternatywa dla tradycyjnego spaghetti. Muszle makaronowe faszerowane mięsem mielonym możemy uatrakcyjnić warzywami (np. papryką lub cukinią) oraz grzybami i pieczarkami. Do smażącego się mięsa wystarczy dodać wybrane warzywa pokrojone w kostkę i przyprawy, szczególnie takie jak zioła, paprykę czerwoną, pieprz i sól. Gdy farsz będzie zbity po wyparowaniu nadmiaru wody, ostudzamy go, gotujemy makaronowe muszle i nadziewamy je. Aby danie było jeszcze lepsze, nasze muszle możemy posypać startym serem i wstawić je na kilka minut do piekarnika: roztopiony ser “zamknie” całą kompozycję i nada aromatu daniu. Muszlę udekorować możemy świeżymi ziołami, pomidorkami koktajlowymi a nawet oliwkami: tak przyrządzone i podanie danie z pewnością zachwyci wszystkich naszych gości.