Pages Menu
 

Categories Menu
Nadziewane muszle - kreatywny pomysł na obiad. Duże muszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym
Makaronowe, duże muszle to doskonały sposób zarówno na prosty i pożywny obiad, jak i wykwintną kolację. Możemy je nadziać
Quesadilla wegetariańska
Quesadilla wegetariańska to pyszna potrawa kuchni meksykańskiej coraz powszechniej przyrządzana przez wiele polskich gospodyń. Jest to danie, które warto przygotować dla naszych najbliższych.

Quesadilla
Prosta zupa grzybowa z suszonych grzybów - klasyka i prostota
Zupa grzybowa to jedno z tych polskich dań, które uwielbia niemal każdy. Tradycyjnie przygotowuje się ją przede wszystkim na wigilijną wieczerzę, jednak w
Makaron z suszonymi pomidorami - pomysł na szybki obiad. Makaron z brokułami i pomidorami
Jeśli nie mamy zbyt dużo czasu, a mamy ochotę na pyszny i sycący obiad, wówczas warto przygotować makaron z suszonymi pomidorami
Przepis na sernik bez jajek - sernik pieczony bez jajek
Sernik to tradycyjne ciasto, które od dawien dawna gościło na świątecznych stołach. Już nasze prababcie podczas rodzinnych uroczystości częstowały przybyłych gości
Catering na chrzciny - przyjęcia okolicznościowe Poznań
Ważne momenty w naszym życiu wymagają odpowiedniej oprawy. Oprócz adekwatnych do okazji dekoracji, warto zadbać także o odpowiednią ilość, smak, jakość i wygląd
Chrupiące placki ziemniaczane bez jaj - przepis
Placki ziemniaczane to pospolite danie kuchni polskiej niezwykle często podawane do stołu. W ostatnim czasie w wielu domach coraz częściej goszczą placki ziemniaczane bez

Posted by on Lut 11, 2018 in Kulinaria |

Nadziewane muszle – kreatywny pomysł na obiad. Duże muszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym

Nadziewane muszle – kreatywny pomysł na obiad. Duże muszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym

Makaronowe, duże muszle to doskonały sposób zarówno na prosty i pożywny obiad, jak i wykwintną kolację. Możemy je nadziać niemal wszystkim – mięsnym farszem, sezonowymi warzywami, pastą.

Duże muszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym

Duże muszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym, które wcześniej podsmażamy z cebulą, czosnkiem i pomidorami to z pewnością doskonała alternatywa dla tradycyjnego spaghetti. Muszle makaronowe faszerowane mięsem mielonym możemy uatrakcyjnić warzywami (np. papryką lub cukinią) oraz grzybami i pieczarkami. Do smażącego się mięsa wystarczy dodać wybrane warzywa pokrojone w kostkę i przyprawy, szczególnie takie jak zioła, paprykę czerwoną, pieprz i sól. Gdy farsz będzie zbity po wyparowaniu nadmiaru wody, ostudzamy go, gotujemy makaronowe muszle i nadziewamy je. Aby danie było jeszcze lepsze, nasze muszle możemy posypać startym serem i wstawić je na kilka minut do piekarnika: roztopiony ser “zamknie” całą kompozycję i nada aromatu daniu. Muszlę udekorować możemy świeżymi ziołami, pomidorkami koktajlowymi a nawet oliwkami: tak przyrządzone i podanie danie z pewnością zachwyci wszystkich naszych gości.