Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Chrupiące placki ziemniaczane bez jaj - przepis
Placki ziemniaczane to pospolite danie kuchni polskiej niezwykle często podawane do stołu. W ostatnim czasie w wielu domach coraz częściej goszczą placki ziemniaczane bez
Przepis na idealne pulpety w sosie pomidorowym - doradca smaku
Kto z nas nie lubi pulpecików? Delikatne mięso mielone polane pysznym, gęstym sosem z pomidorów to z pewnością smak dzieciństwa wielu z nas. Jak jednak je
Gdy złapie Cię nocny głód - pizza w nocy na telefon. Najlepsza pizza w Warszawie
Jesteś mieszkańcem miasta Warszawa? Często pracujesz do późna i wracasz z pracy po nocy? A może jesteś studentem i musisz zarywać nocki,
Prosty przepis na pieczone polędwiczki. Jak zrobić polędwiczki wieprzowe pieczone?
Wieprzowe, kruche polędwiczki w aromatycznym sosie to dla wielu osób kwintesencja smaku dzieciństwa. Podawane są zazwyczaj z ziemniakami
Japońskie smakołyki - zestaw do sushi: pałeczki
Jesteś smakoszem sushi i chciałbyś spróbować zrobić domowej roboty japońskie smakołyki? Teraz to nic trudnego! Wystarczy zamówić przez Internet zestaw do sushi i zacząć
Przepis na zapiekankę z brokułami i kurczakiem - dobra zapiekanka z ziemniakami
Jednogarnkowe potrawy w polskich domach cieszą się szczególną popularnością: to wygodne rozwiązanie pozwala na przyrządzenie pysznego dania
Aromatyczny piernik bez jajek
Piernik to wyjątkowe ciasto korzenne, które gości na stole bożonarodzeniowym, w prawie że każdej polskiej rodzinie. Cieszy się ono nie tylko wyśmienitym smakiem oraz aromatycznym zapachem,

Posted by on Kwi 11, 2018 in Kulinaria |

Filet z indyka ze śliwkami – z czym go podawać? Filet z indyka nadziewany suszonymi pomidorami

Filet z indyka ze śliwkami – z czym go podawać? Filet z indyka nadziewany suszonymi pomidorami

Filet z indyka powoli wypiera tradycyjną pierś z kurczaka. Ten rodzaj mięsa jest nieco bardziej kruchy, delikatniejszy i bardziej pożywny. Filet z indyka możemy przygotować na bardzo wiele różnych sposób.

Filet z indyka ze śliwkami

Sznycle przyrządzane są z rozbitego mięsa, które panieruje się w jajku, mące i bułce tartej i smaży na bardzo rozgrzanym oleju. Podawać go można z ziemniakami, frytkami i zestawem surówek. Ale mięso z indyka doskonale komponuje się również z owocami! Filet z indyka ze śliwkami lub żurawiną to doskonała alternatywa dla tradycyjnych kotletów. Mięso z piersi możemy również przyrządzić w formie roladek i nadziać wybranym farszem np. serem feta i rukolą, pomidorami i mozzarellą lub szpinakiem i serem pleśniowym.

Filet z indyka nadziewany suszonymi pomidorami

Filet z indyka nadziewany suszonymi pomidorami szczególnie przypadnie do gustu miłośnikom intensywnych, wykwintnych smaków. Z tego mięsa możemy przyrządzić również “białkową pizzę”: wystarczy cienko rozbić kotlety i podsmażyć je z wybranymi przyprawami, posmarować sosem pomidorowym oraz nałożyć na nie wybrane warzywa pokrojone w kostkę (np. cebulę, paprykę, kukurydzę, świeży szpinak) i starty żółty ser lub mozzarellę pokrojoną w plastry. Kotlety wstawiamy do piekarnika na 20 minut w temperaturze 190 stopni – tak przyrządzone filety nie wymagają dodatków warzywnych, jednak podawać je możemy z pieczonymi ziemniakami lub frytkami.