Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Nadziewane muszle - kreatywny pomysł na obiad. Duże muszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym
Makaronowe, duże muszle to doskonały sposób zarówno na prosty i pożywny obiad, jak i wykwintną kolację. Możemy je nadziać
Quesadilla wegetariańska
Quesadilla wegetariańska to pyszna potrawa kuchni meksykańskiej coraz powszechniej przyrządzana przez wiele polskich gospodyń. Jest to danie, które warto przygotować dla naszych najbliższych.

Quesadilla
Włoskie specjały w Polsce - pizza, kuchnia włoska w Warszawie
Twoim miejscem zamieszkania jest Warszawa? Mimo polskiej narodowości, Twoje serce jest głęboko oddane włoskiej kuchni? Nic dziwnego, w końcu do Włochów należy
Przepis na zapiekane papryki z mięsnym farszem - papryki faszerowane mięsem mielonym zapiekane
Papryki faszerowane mięsnym nadzieniem to smaczny i pożywny obiad dla każdego.
papryki faszerowane mięsem mielonym zapiekane
Jeśli
Dieta z dostawą pod drzwi - posiłki dietetyczne. Catering z dowozem w Warszawie
Droga mieszkanko miasta Warszawa! Nadchodzi zima, a jak wszystkie wiemy, to idealny czas na rozpoczęcie diety i odchudzania. Przed Świętami
Przepis na idealne pulpety w sosie pomidorowym - doradca smaku
Kto z nas nie lubi pulpecików? Delikatne mięso mielone polane pysznym, gęstym sosem z pomidorów to z pewnością smak dzieciństwa wielu z nas. Jak jednak je
Przepis na kompot wigilijny z suszonych owoców przepis
Kompot z suszonych owoców to z pewnością jeden z najbardziej charakterystycznych smaków na wigilijnym stole. Niektórzy wprost nie cierpią jego smaku, jednak dla zdecydowanie

Posted by on Kwi 11, 2018 in Kulinaria |

Filet z indyka ze śliwkami – z czym go podawać? Filet z indyka nadziewany suszonymi pomidorami

Filet z indyka ze śliwkami – z czym go podawać? Filet z indyka nadziewany suszonymi pomidorami

Filet z indyka powoli wypiera tradycyjną pierś z kurczaka. Ten rodzaj mięsa jest nieco bardziej kruchy, delikatniejszy i bardziej pożywny. Filet z indyka możemy przygotować na bardzo wiele różnych sposób.

Filet z indyka ze śliwkami

Sznycle przyrządzane są z rozbitego mięsa, które panieruje się w jajku, mące i bułce tartej i smaży na bardzo rozgrzanym oleju. Podawać go można z ziemniakami, frytkami i zestawem surówek. Ale mięso z indyka doskonale komponuje się również z owocami! Filet z indyka ze śliwkami lub żurawiną to doskonała alternatywa dla tradycyjnych kotletów. Mięso z piersi możemy również przyrządzić w formie roladek i nadziać wybranym farszem np. serem feta i rukolą, pomidorami i mozzarellą lub szpinakiem i serem pleśniowym.

Filet z indyka nadziewany suszonymi pomidorami

Filet z indyka nadziewany suszonymi pomidorami szczególnie przypadnie do gustu miłośnikom intensywnych, wykwintnych smaków. Z tego mięsa możemy przyrządzić również “białkową pizzę”: wystarczy cienko rozbić kotlety i podsmażyć je z wybranymi przyprawami, posmarować sosem pomidorowym oraz nałożyć na nie wybrane warzywa pokrojone w kostkę (np. cebulę, paprykę, kukurydzę, świeży szpinak) i starty żółty ser lub mozzarellę pokrojoną w plastry. Kotlety wstawiamy do piekarnika na 20 minut w temperaturze 190 stopni – tak przyrządzone filety nie wymagają dodatków warzywnych, jednak podawać je możemy z pieczonymi ziemniakami lub frytkami.