Pages Menu
 

Categories Menu
Kruche ciasto bez jaj - ciasto na tartę bez jajek
Większość pań domu kruche ciasto przyrządza z dodatkiem całych jaj lub samych żółtek. Gdy w naszej lodówce zabraknie tego składnika warto sięgnąć po przepis na ciasto
Nadziewane muszle - kreatywny pomysł na obiad. Duże muszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym
Makaronowe, duże muszle to doskonały sposób zarówno na prosty i pożywny obiad, jak i wykwintną kolację. Możemy je nadziać
Chleb bezglutenowy na zakwasie - produkty bezglutenowe Warszawa
Coraz więcej osób decyduje się na stosowanie diety bezglutenowej. Trend ten widoczny jest szczególnie w dużych miastach takich jak Warszawa. Istnieje także
Gdy złapie Cię nocny głód - pizza w nocy na telefon. Najlepsza pizza w Warszawie
Jesteś mieszkańcem miasta Warszawa? Często pracujesz do późna i wracasz z pracy po nocy? A może jesteś studentem i musisz zarywać nocki,
Przepis na sernik bez jajek - sernik pieczony bez jajek
Sernik to tradycyjne ciasto, które od dawien dawna gościło na świątecznych stołach. Już nasze prababcie podczas rodzinnych uroczystości częstowały przybyłych gości
Pyszne, kruche ciasto z rabarbarem bez jaj - pyszne ciasto z rabarbarem i kruszonką
W sezonie letnim gdy w naszych ogrodach nie brakuje soczystych owoców większość gospodyń domowych lubujących się w przygotowywaniu słodkich
Catering na imprezy plenerowe Poznań
Organizacja imprezy plenerowej to ogromne wyzwanie i ciężkie zadanie pod względem logistycznym. Dlatego w wielu kwestiach warto zaufać specjalistom i to im zlecić wykonanie pewnych

Posted by on Kwi 11, 2018 in Kulinaria |

Filet z indyka ze śliwkami – z czym go podawać? Filet z indyka nadziewany suszonymi pomidorami

Filet z indyka ze śliwkami – z czym go podawać? Filet z indyka nadziewany suszonymi pomidorami

Filet z indyka powoli wypiera tradycyjną pierś z kurczaka. Ten rodzaj mięsa jest nieco bardziej kruchy, delikatniejszy i bardziej pożywny. Filet z indyka możemy przygotować na bardzo wiele różnych sposób.

Filet z indyka ze śliwkami

Sznycle przyrządzane są z rozbitego mięsa, które panieruje się w jajku, mące i bułce tartej i smaży na bardzo rozgrzanym oleju. Podawać go można z ziemniakami, frytkami i zestawem surówek. Ale mięso z indyka doskonale komponuje się również z owocami! Filet z indyka ze śliwkami lub żurawiną to doskonała alternatywa dla tradycyjnych kotletów. Mięso z piersi możemy również przyrządzić w formie roladek i nadziać wybranym farszem np. serem feta i rukolą, pomidorami i mozzarellą lub szpinakiem i serem pleśniowym.

Filet z indyka nadziewany suszonymi pomidorami

Filet z indyka nadziewany suszonymi pomidorami szczególnie przypadnie do gustu miłośnikom intensywnych, wykwintnych smaków. Z tego mięsa możemy przyrządzić również “białkową pizzę”: wystarczy cienko rozbić kotlety i podsmażyć je z wybranymi przyprawami, posmarować sosem pomidorowym oraz nałożyć na nie wybrane warzywa pokrojone w kostkę (np. cebulę, paprykę, kukurydzę, świeży szpinak) i starty żółty ser lub mozzarellę pokrojoną w plastry. Kotlety wstawiamy do piekarnika na 20 minut w temperaturze 190 stopni – tak przyrządzone filety nie wymagają dodatków warzywnych, jednak podawać je możemy z pieczonymi ziemniakami lub frytkami.