Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Gdy złapie Cię nocny głód - pizza w nocy na telefon. Najlepsza pizza w Warszawie
Jesteś mieszkańcem miasta Warszawa? Często pracujesz do późna i wracasz z pracy po nocy? A może jesteś studentem i musisz zarywać nocki,
Catering na wesele i bankiety Poznań
Ślub i wesele to wyjątkowy moment i jeden z ważniejszych dni w naszym życiu. Nic dziwnego więc, że planując te cudowne chwile, które potem wspominać będziemy do końca życia, chcemy
Potrawka z kurczaka w sosie śmietanowym. Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym - Mięso z kurczaka w sosie
Delikatne, kruche mięso z kurczaka pod aksamitnym śmietanowo-pieczarkowym sosie to doskonały pomysł na szybki
Catering na imprezy plenerowe Poznań
Organizacja imprezy plenerowej to ogromne wyzwanie i ciężkie zadanie pod względem logistycznym. Dlatego w wielu kwestiach warto zaufać specjalistom i to im zlecić wykonanie pewnych
Przepis na makaronową zapiekankę z brokułami i pomidorami
Makaronowe zapiekanki cieszą się dużą popularnością w wielu kuchniach świata. Nic dziwnego - to w końcu szybki sposób na pożywny, sycący i zdrowy obiad.
zapiekanka
Japońskie smakołyki - zestaw do sushi: pałeczki
Jesteś smakoszem sushi i chciałbyś spróbować zrobić domowej roboty japońskie smakołyki? Teraz to nic trudnego! Wystarczy zamówić przez Internet zestaw do sushi i zacząć
Włoskie danie w Polskiej knajpie? Pizzeria Bydgoszcz, Kielce
Jaki przysmak jest najbardziej kojarzony z Włochami? Spaghetti, owszem, ale co jeszcze? Oczywiście - pizza! Nie znam chyba osoby, która mogłaby się oprzeć temu

Posted by on Kwi 11, 2018 in Kulinaria |

Filet z indyka ze śliwkami – z czym go podawać? Filet z indyka nadziewany suszonymi pomidorami

Filet z indyka ze śliwkami – z czym go podawać? Filet z indyka nadziewany suszonymi pomidorami

Filet z indyka powoli wypiera tradycyjną pierś z kurczaka. Ten rodzaj mięsa jest nieco bardziej kruchy, delikatniejszy i bardziej pożywny. Filet z indyka możemy przygotować na bardzo wiele różnych sposób.

Filet z indyka ze śliwkami

Sznycle przyrządzane są z rozbitego mięsa, które panieruje się w jajku, mące i bułce tartej i smaży na bardzo rozgrzanym oleju. Podawać go można z ziemniakami, frytkami i zestawem surówek. Ale mięso z indyka doskonale komponuje się również z owocami! Filet z indyka ze śliwkami lub żurawiną to doskonała alternatywa dla tradycyjnych kotletów. Mięso z piersi możemy również przyrządzić w formie roladek i nadziać wybranym farszem np. serem feta i rukolą, pomidorami i mozzarellą lub szpinakiem i serem pleśniowym.

Filet z indyka nadziewany suszonymi pomidorami

Filet z indyka nadziewany suszonymi pomidorami szczególnie przypadnie do gustu miłośnikom intensywnych, wykwintnych smaków. Z tego mięsa możemy przyrządzić również “białkową pizzę”: wystarczy cienko rozbić kotlety i podsmażyć je z wybranymi przyprawami, posmarować sosem pomidorowym oraz nałożyć na nie wybrane warzywa pokrojone w kostkę (np. cebulę, paprykę, kukurydzę, świeży szpinak) i starty żółty ser lub mozzarellę pokrojoną w plastry. Kotlety wstawiamy do piekarnika na 20 minut w temperaturze 190 stopni – tak przyrządzone filety nie wymagają dodatków warzywnych, jednak podawać je możemy z pieczonymi ziemniakami lub frytkami.