Pages Menu
 

Categories Menu

Posted by on kwi 30, 2018 in Kulinaria |

Jak wykorzystać ciasto francuskie? Kulebiak z ciasta francuskiego z łososiem

Ciasto francuskie to rodzaj ciasta, który doskonale komponuje się z wytrawnymi dodatkami. Możemy wykorzystywać go zarówno do tworzenia całych dań, jak i drobnych przekąsek dla naszych gości.

babeczki z ciasta francuskiego z łososiem

Należą do nich babeczki z ciasta francuskiego z łososiem lub innymi dodatkami. Babeczki możemy nadziać dowolnym farszem, szynką, szpinakiem, kurczakiem lub świeżymi warzywami. Dobrym uzupełnieniem stołu będą również roladki z ciasta francuskiego, które nadziejemy szynką i pieczarkami.

Kulebiak z ciasta francuskiego z łososiem

Kulebiak z ciasta francuskiego z łososiem sprawdzi się zarówno w roli przystawki, jak i całego posiłku. Ciasto francuskie doskonale komponuje się także z żółtym serem: niemal każdy farsz roladek lub kulebiaku możemy zasypać startym, dobrej jakości serem żółtym, który rozpuści się i nada wyrazisty smak potrawie. Neutralny smak ciasta francuskiego sprawia, że mamy niemal całkowitą dowolność w kwestii doboru smaku. Dodatkowo dania na bazie ciasta francuskiego doskonale komponują się z półwytrawnym, czerwonym winem, a to połączenie to zdecydowanie przepis na kulinarny sukces wśród najbardziej wymagających gości.