Nadziewane muszle – kreatywny pomysł na obiad. Duże muszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym
Makaronowe, duże muszle to doskonały sposób zarówno na prosty i pożywny obiad, jak i wykwintną kolację. Możemy je nadziać niemal wszystkim – mięsnym farszem, sezonowymi warzywami, pastą.
Duże muszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym
Duże muszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym, które wcześniej podsmażamy z cebulą, czosnkiem i pomidorami to z pewnością doskonała alternatywa dla tradycyjnego spaghetti. Muszle makaronowe faszerowane mięsem mielonym możemy uatrakcyjnić warzywami (np. papryką lub cukinią) oraz grzybami i pieczarkami. Do smażącego się mięsa wystarczy dodać wybrane warzywa pokrojone w kostkę i przyprawy, szczególnie takie jak zioła, paprykę czerwoną, pieprz i sól. Gdy farsz będzie zbity po wyparowaniu nadmiaru wody, ostudzamy go, gotujemy makaronowe muszle i nadziewamy je. Aby danie było jeszcze lepsze, nasze muszle możemy posypać startym serem i wstawić je na kilka minut do piekarnika: roztopiony ser „zamknie” całą kompozycję i nada aromatu daniu. Muszlę udekorować możemy świeżymi ziołami, pomidorkami koktajlowymi a nawet oliwkami: tak przyrządzone i podanie danie z pewnością zachwyci wszystkich naszych gości.
Najnowsze komentarze