Ciasto na pizze z piwem. Pizza na cieście z piwem – Włoskie ciasto na pizze
Co prawda pizza to danie którym zajadają się w szczególności Włosi, ale od pewnego czasu w naszym kraju na dobre zagościła w menu wielu z nas. Wyjątkowym smakiem cieszy się ciasto do pizzy z piwem.
ciasto na pizze z piwem
Przepis na ciasto na pizze z piwem jest niezwykle prosty w wykonaniu. Do jego przyrządzenia potrzebujemy półtorej szklanki mąki tortowej, pół kostki świeżych drożdży, płaską łyżeczkę cukru, łyżkę oliwy z oliwek oraz pół szklanki piwa. Wszystkie składniki ciasta mieszamy, a następnie wlewamy do niego piwo i ponownie dobrze wyrabiamy. Ciasto na pizze na piwie po upieczeniu cieszy się wyjątkowym smakiem, w którym można wyczuć charakterystyczną goryczkę piwa.
Włoskie ciasto na pizze
Włoskie ciasto na pizze jest niezwykle chrupkie na zewnątrz oraz miękkie w środku. Na wierzch koniecznie musimy dodać pokrojoną w plasterki szyneczkę oraz cienką kiełbasę. Na cieście nie może też zabraknąć startego żółtego sera, papryki, świeżej cebuli oraz kilku plasterków pomidora. Wyjątkowego aromatu pizzy dodają zioła takie jak:bazylia, oregano i majeranek oraz sos pomidorowy. Tak przygotowana pizza z pewnością zachwyci swym wyjątkowym smakiem i aromatem wszystkich domowników.
Najnowsze komentarze