Pages Menu
 

Categories Menu
Włoskie danie w Polskiej knajpie? Pizzeria Bydgoszcz, Kielce
Jaki przysmak jest najbardziej kojarzony z Włochami? Spaghetti, owszem, ale co jeszcze? Oczywiście - pizza! Nie znam chyba osoby, która mogłaby się oprzeć temu
Przepis na idealne pulpety w sosie pomidorowym - doradca smaku
Kto z nas nie lubi pulpecików? Delikatne mięso mielone polane pysznym, gęstym sosem z pomidorów to z pewnością smak dzieciństwa wielu z nas. Jak jednak je
Zjedz smacznie w stolicy - najlepsza restauracja w Warszawie
Wybierasz się na kilka dni do naszej pięknej stolicy? Jest wiele miejsc, które absolutnie musisz odwiedzić! Pałac Kultury, Łazienki Królewskie, Warszawska Syrenka,
Ciasto na pizze z piwem. Pizza na cieście z piwem - Włoskie ciasto na pizze
Co prawda pizza to danie którym zajadają się w szczególności Włosi, ale od pewnego czasu w naszym kraju na dobre zagościła w menu wielu z nas.
Czekoladki do kawy - czekoladki z napisem
Któż z nas nie lubi od czasu do czasu ulec pokusie i sięgnąć po coś słodkiego ? Za klasykę i ulubiony słodki smak Polaków śmiało można uznać czekoladę. Odpowiednio dobrane czekoladki
Przepis na sernik bez jajek - sernik pieczony bez jajek
Sernik to tradycyjne ciasto, które od dawien dawna gościło na świątecznych stołach. Już nasze prababcie podczas rodzinnych uroczystości częstowały przybyłych gości
Przepis na marynowaną paprykę bez pasteryzowania na ostro
Marynowana papryka to doskonałe uzupełnienie wielu obiadów. Przygotowuje się ją zwykle późnym latem i wczesną jesienią, kiedy papryka jest najbardziej dojrzała,

Posted by on Lis 11, 2017 in Kulinaria |

Słodkie gofry z mąki orkiszowej – przepis na gofry bez jajek

Słodkie gofry z mąki orkiszowej – przepis na gofry bez jajek

W przepisach kulinarnych nie brakuje ciekawych pomysłów na przyrządzenie zdrowego i pysznego śniadania. Jeśli mamy ochotę na coś słodkiego warto przyrządzić gofry z mąki orkiszowej z dodatkiem ulubionych owoców.

przepis na gofry bez jajek

Sprawdzony przepis na gofry bez jajek można znaleźć w wielu nowoczesnych książkach kulinarnych oraz na wielu stronach internetowych. Gofry z mąki orkiszowej są nie tylko pyszne i chrupiące lecz także bardzo zdrowe.

Gofry z mąki orkiszowej

Do ich przyrządzenia potrzebujemy 250 ml mleka orkiszowego, 50 ml oleju słonecznikowego, ½ łyżeczki cukru waniliowego, 200 g mąki orkiszowej jasnej, 50 g mąki orkiszowej razowej oraz 2 – 3 łyżki cukru trzcinowego. Mleko, cukier waniliowy i olej umieszczamy w misce i miksujemy, a następnie dodajemy przesiane mąki z cukrem i dodajemy do mleka. Następnie wszystkie składniki miksujemy na gładką masę i odstawiamy na około dziesięć minut. Z tak przygotowanego ciasta pieczemy gofry, które przed podaniem dekorujemy ulubionymi owocami takimi jak truskawki czy borówki oraz posypujemy cukrem pudrem. Gofry bez jajek to idealny deser słodki podwieczorek.