Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Pyszny makaron z pomidorami i bazylią
Gdy nasz czas na przyrządzenie posiłku jest ograniczony, wówczas warto sięgnąć po przepis na szybki obiad. Doskonałym pomysłem z pewnością okażę się makaron z pomidorami i czosnkiem.

makaron
Catering na wesele i bankiety Poznań
Ślub i wesele to wyjątkowy moment i jeden z ważniejszych dni w naszym życiu. Nic dziwnego więc, że planując te cudowne chwile, które potem wspominać będziemy do końca życia, chcemy
Filet z indyka ze śliwkami - z czym go podawać? Filet z indyka nadziewany suszonymi pomidorami
Filet z indyka powoli wypiera tradycyjną pierś z kurczaka. Ten rodzaj mięsa jest nieco bardziej kruchy, delikatniejszy i bardziej
Makaron z suszonymi pomidorami - pomysł na szybki obiad. Makaron z brokułami i pomidorami
Jeśli nie mamy zbyt dużo czasu, a mamy ochotę na pyszny i sycący obiad, wówczas warto przygotować makaron z suszonymi pomidorami
Przepis na zapiekankę z brokułami i kurczakiem - dobra zapiekanka z ziemniakami
Jednogarnkowe potrawy w polskich domach cieszą się szczególną popularnością: to wygodne rozwiązanie pozwala na przyrządzenie pysznego dania
Przepis na zapiekane papryki z mięsnym farszem - papryki faszerowane mięsem mielonym zapiekane
Papryki faszerowane mięsnym nadzieniem to smaczny i pożywny obiad dla każdego.
papryki faszerowane mięsem mielonym zapiekane
Jeśli
Czekoladki do kawy - czekoladki z napisem
Któż z nas nie lubi od czasu do czasu ulec pokusie i sięgnąć po coś słodkiego ? Za klasykę i ulubiony słodki smak Polaków śmiało można uznać czekoladę. Odpowiednio dobrane czekoladki

Posted by on Mar 4, 2018 in Kulinaria |

Przepis na idealne pulpety w sosie pomidorowym – doradca smaku

Przepis na idealne pulpety w sosie pomidorowym – doradca smaku

Kto z nas nie lubi pulpecików? Delikatne mięso mielone polane pysznym, gęstym sosem z pomidorów to z pewnością smak dzieciństwa wielu z nas. Jak jednak je przyrządzić? Oto prosty i szybki przepis na pulpeciki w sosie pomidorowym doradca smaku.

zapiekane pulpeciki w sosie pomidorowym – doradca smaku

Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę. Dodajemy mielone mięso wraz z przyprawami: czerwoną słodką papryką, pieprzem i szczyptą oregano. Podlać odrobiną intensywnego bulionu mięsnego, pozostawić do odparowania wody. Mięso z przyprawami przełożyć do miseczki, wymieszać by całość przybrała jednolitą masę. Dodać 3-5 łyżek bułki tartej lub wcześniej namoczoną i odciśniętą z wody bułkę kajzerkę. Całość mieszać kilka minut do uzyskania jednolitej masy. Następnie należy uformować kulki wybranych rozmiarów i dobrze podsmażyć je na rozgrzanym tłuszczu. Gdy pulpeciki będą podsmażone, dodajemy szklankę bulionu i 200ml przecieru pomidorowego. Należy gotować przez około 15-20min. Możemy przygotować również zapiekane pulpeciki w sosie pomidorowym – wystarczy wygotować nieco więcej wody, przełożyć pulpety z sosem do naczynia żaroodpornego, przykryć tartym serem i zapiec przez 15-20 minut w temperaturze 200 stopni.