Pages Menu
 

Categories Menu
Włoskie danie w Polskiej knajpie? Pizzeria Bydgoszcz, Kielce
Jaki przysmak jest najbardziej kojarzony z Włochami? Spaghetti, owszem, ale co jeszcze? Oczywiście - pizza! Nie znam chyba osoby, która mogłaby się oprzeć temu
Catering na imprezy plenerowe Poznań
Organizacja imprezy plenerowej to ogromne wyzwanie i ciężkie zadanie pod względem logistycznym. Dlatego w wielu kwestiach warto zaufać specjalistom i to im zlecić wykonanie pewnych
Makaron z suszonymi pomidorami - pomysł na szybki obiad. Makaron z brokułami i pomidorami
Jeśli nie mamy zbyt dużo czasu, a mamy ochotę na pyszny i sycący obiad, wówczas warto przygotować makaron z suszonymi pomidorami
Catering na szkolenia i na konferencje Poznań
Obecne wymogi rynku pracy i edukacji sprawiają że organizacja szkoleń, kursów, sympozjów, seminariów i konferencji na różne tematy, stała się zjawiskiem powszechnym. Trend
Słodki prezent: czekoladki firmowe, czekoladowe lentilki na prezent
Planujesz kupno drobnego upominku dla najbliższej osoby, ale nie masz żadnego pomysłu, co mogłoby ją zadowolić? Po co zastanawiać się nadmiernie i za
Aromatyczny piernik bez jajek
Piernik to wyjątkowe ciasto korzenne, które gości na stole bożonarodzeniowym, w prawie że każdej polskiej rodzinie. Cieszy się ono nie tylko wyśmienitym smakiem oraz aromatycznym zapachem,
Wegańskie ciasto czekoladowe. Pyszne ciastoczekoladowe bez jajek i mleka
W wielu domach w każdą niedzielę pachnie świeżo upieczonym ciastem. Dla odmiany, gdy dopada nas ochota na coś słodkiego warto przyrządzić słodki

Posted by on Mar 4, 2018 in Kulinaria |

Przepis na idealne pulpety w sosie pomidorowym – doradca smaku

Przepis na idealne pulpety w sosie pomidorowym – doradca smaku

Kto z nas nie lubi pulpecików? Delikatne mięso mielone polane pysznym, gęstym sosem z pomidorów to z pewnością smak dzieciństwa wielu z nas. Jak jednak je przyrządzić? Oto prosty i szybki przepis na pulpeciki w sosie pomidorowym doradca smaku.

zapiekane pulpeciki w sosie pomidorowym – doradca smaku

Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę. Dodajemy mielone mięso wraz z przyprawami: czerwoną słodką papryką, pieprzem i szczyptą oregano. Podlać odrobiną intensywnego bulionu mięsnego, pozostawić do odparowania wody. Mięso z przyprawami przełożyć do miseczki, wymieszać by całość przybrała jednolitą masę. Dodać 3-5 łyżek bułki tartej lub wcześniej namoczoną i odciśniętą z wody bułkę kajzerkę. Całość mieszać kilka minut do uzyskania jednolitej masy. Następnie należy uformować kulki wybranych rozmiarów i dobrze podsmażyć je na rozgrzanym tłuszczu. Gdy pulpeciki będą podsmażone, dodajemy szklankę bulionu i 200ml przecieru pomidorowego. Należy gotować przez około 15-20min. Możemy przygotować również zapiekane pulpeciki w sosie pomidorowym – wystarczy wygotować nieco więcej wody, przełożyć pulpety z sosem do naczynia żaroodpornego, przykryć tartym serem i zapiec przez 15-20 minut w temperaturze 200 stopni.