Pages Menu

Categories Menu

Posted by on cze 3, 2018 in Kulinaria |

Pasta harissa

Pasta harissa

Ta ostra pasta ma wielu sympatyków, a przepisy na taki dodatek stają się coraz bardziej popularne. Pasta harissa to ciekawy produkt, który każdy z nas może przygotować we własnym domu. Głównym składnikiem jest tu czerwona papryka chili oraz czosnek.

 

Ważną rolę spełniają tu również przyprawy, takie jak: kolendra, kmin rzymski oraz kminek zwyczajny. By pasta harissa zyskała jeszcze większą wartość odżywczą, a jednocześnie odpowiednią konsystencję, należy dodać do tych składników odrobinę oliwy z oliwek. W jaki sposób można korzystać z takiej pasty? Harissa rewelacyjnie sprawdza się jako dodatek do przecierów pomidorowych oraz zup, choć jej smak i aromat docenią też amatorzy kasz oraz makaronów. Pasta harissa to uniwersalny dodatek, który świetnie sprawdzi się również podczas sporządzania kanapek. Możliwości wykorzystania tego przysmaki są ogromne, a ponieważ w książkach kucharskich pojawiają się coraz ciekawsze przepisy z udziałem tej pasy, każdy z nas znajdzie dla siebie odpowiednie rozwiązanie.