Gdy myślimy o poznańskich przysmakach, na myśl przychodzi nam głównie rogal świętomarciński – ciasto półfrancuskie z białym makiem, które świetnie nada …
Tort urodzinowy zazwyczaj kojarzy nam się z ciastem biszkoptowym upieczonym na bazie jajek, przełożonym wyśmienitą masą kremową. Tymczasem ciasto to można …
Pestki cukinii, często pomijane w kuchni, zasługują na szczególną uwagę. Choć niektórzy decydują się na ich usunięcie przed gotowaniem, warto wiedzieć, …
Zupa kapuściana, znana jako „zupa spalająca tłuszcz”, zyskuje coraz większą popularność wśród osób pragnących szybko zredukować wagę. Ta niskokaloryczna potrawa, w …
Rygorystyczne diety od lat przyciągają uwagę osób pragnących szybko schudnąć, jednak ich stosowanie wiąże się z wieloma kontrowersjami. Ograniczenia kaloryczne i …
Soursop, znany również jako graviola, to egzotyczny owoc, który zyskuje coraz większą popularność dzięki swoim imponującym właściwościom zdrowotnym. Pochodzi z tropikalnych …
Forma listu motywacyjnego z biegiem lat bardzo zmieniła swoją funkcję oraz pożądaną formę. Na początku listu motywacyjnego na pewno należy zrezygnować …
Kalafior zielony, znany z delikatnego smaku i wszechstronności kulinarnej, zyskuje coraz większą popularność jako superfood. Niskokaloryczne warzywo dostarcza nie tylko zaledwie …