Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Catering na wesele i bankiety Poznań
Ślub i wesele to wyjątkowy moment i jeden z ważniejszych dni w naszym życiu. Nic dziwnego więc, że planując te cudowne chwile, które potem wspominać będziemy do końca życia, chcemy
Aromatyczna herbata indyjska z mlekiem
Herbata indyjska z mlekiem to niezwykle aromatyczny, narodowy hinduski napój podawany w tym kraju w jednorazowych glinianych czarkach. Niemniej, aby go skosztować nie trzeba pojechać
Quesadilla wegetariańska
Quesadilla wegetariańska to pyszna potrawa kuchni meksykańskiej coraz powszechniej przyrządzana przez wiele polskich gospodyń. Jest to danie, które warto przygotować dla naszych najbliższych.

Quesadilla
Przepis na marynowaną paprykę bez pasteryzowania na ostro
Marynowana papryka to doskonałe uzupełnienie wielu obiadów. Przygotowuje się ją zwykle późnym latem i wczesną jesienią, kiedy papryka jest najbardziej dojrzała,
Aromatyczna sałatka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Wiele nowoczesnych pań domu przygotowując imprezę rodziną podaje do stołu wykwintne sałatki. Doskonałym pomysłem, który z pewnością zachwyci wszystkich gości jest
Catering na chrzciny - przyjęcia okolicznościowe Poznań
Ważne momenty w naszym życiu wymagają odpowiedniej oprawy. Oprócz adekwatnych do okazji dekoracji, warto zadbać także o odpowiednią ilość, smak, jakość i wygląd
Sprawdzony przepis na ciasto do tortilli
Wielu smakoszy meksykańskich dań kupuje zazwyczaj gotową tortille w barze czy markecie spożywczym. Tymczasem doskonale smakuje tortilla przyrządzona samodzielnie w domu. Niepowtarzalnym

Posted by on Lut 28, 2018 in Kulinaria |

Jak przyrządzić idealny sznycel? Jak przyrządzić sznycel wieprzowy z szynki

Jak przyrządzić idealny sznycel? Jak przyrządzić sznycel wieprzowy z szynki

Sznycel to z pewnością król wśród kotletów. Tradycyjne sznycle wiedeńskie przyrządza się jedynie z cielęciny i smaży na dużej ilości dobrze rozgrzanego oleju.

Jak przyrządzić sznycel wieprzowy z szynki

W polskiej kuchni sznycle przygotowuje się głównie z z wieprzowiny, jednak warto wybierać najchudsze jej odmiany. Jak przyrządzić sznycel wieprzowy z szynki, który zachwyci wszystkich domowników? Kluczem jest jego smażenie – musi odbywać się w bardzo wysokiej temperaturze, a ilość rozgrzanego tłuszczu powinna być stosunkowo duża. Kotlety z szynki rozbijamy na cienkie plastry, dodajemy szczyptę soli i pieprzu, odkładamy by mięso i przyprawy mogły się przegryźć. Przygotowujemy tradycyjną panierkę: do oddzielnych miseczek wkładamy rozbite jajka, mąkę i bułkę tartą. Sznycle moczymy w jajku, obtaczamy w mące, następnie znów wkładamy do miseczki z rozbitymi jajkami by pokryć je bułką tartą.

sznycel wieprzowy z szynki – przepisy

Jeśli chodzi o sznycel wieprzowy z szynki przepisy mogą być bardzo różne: niektórzy do panierki dodają mąkę kukurydzianą lub płatki owsiane, można także kotlety doprawić czosnkiem, papryką ostrą lub innymi ulubionymi przyprawami. Otoczone w panierce sznycle wkładamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem – do smażenia wykorzystuje się przede wszystkim smalec lub masło klarowane. Smażymy z dwóch stron tak, by panierka nabrała złotego koloru. Sznycle wieprzowe możemy podać z ziemniakami (gotowanymi, tłuczonymi lub pieczonymi) i dowolnymi surówkami.