Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Włoskie specjały w Polsce - pizza, kuchnia włoska w Warszawie
Twoim miejscem zamieszkania jest Warszawa? Mimo polskiej narodowości, Twoje serce jest głęboko oddane włoskiej kuchni? Nic dziwnego, w końcu do Włochów należy
Aromatyczna sałatka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Wiele nowoczesnych pań domu przygotowując imprezę rodziną podaje do stołu wykwintne sałatki. Doskonałym pomysłem, który z pewnością zachwyci wszystkich gości jest
Japońskie smakołyki - zestaw do sushi: pałeczki
Jesteś smakoszem sushi i chciałbyś spróbować zrobić domowej roboty japońskie smakołyki? Teraz to nic trudnego! Wystarczy zamówić przez Internet zestaw do sushi i zacząć
Smacznie zjeść w Warszawie - restauracja śródmieście
Wybierasz się na urlop do Warszawy? A może mieszkasz tam na co dzień, ale masz ochotę zjeść w jakimś miłym miejscu? Czy też przyjmujesz gości na weekend i chcesz pokazać
Przepis na szaszłyki z piekarnika z termoobiegiem
Szaszłyki kojarzą nam się przede wszystkim z letnim grillem - w końcu najczęściej to właśnie w taki sposób są przygotowane.
szaszłyki wieprzowe z grilla przepis
Jeśli
Sprawdzony przepis na ciasto do tortilli
Wielu smakoszy meksykańskich dań kupuje zazwyczaj gotową tortille w barze czy markecie spożywczym. Tymczasem doskonale smakuje tortilla przyrządzona samodzielnie w domu. Niepowtarzalnym
Chrupiące placki ziemniaczane bez jaj - przepis
Placki ziemniaczane to pospolite danie kuchni polskiej niezwykle często podawane do stołu. W ostatnim czasie w wielu domach coraz częściej goszczą placki ziemniaczane bez

Posted by on Gru 31, 2017 in Kulinaria |

Chrupiące placki ziemniaczane bez jaj – przepis

Chrupiące placki ziemniaczane bez jaj – przepis

Placki ziemniaczane to pospolite danie kuchni polskiej niezwykle często podawane do stołu. W ostatnim czasie w wielu domach coraz częściej goszczą placki ziemniaczane bez jajka.

Placki ziemniaczane bez jajek – przepis

Placki ziemniaczane bez jajek przepis jest bardzo prosty i w znaczny sposób nie odbiega od tradycyjnego przepisu na to danie. Placki te są nie tylko wyśmienite w smaku, ale proste w wykonaniu. Zaraz po upieczeniu są niezwykle chrupiące i doskonale smakują posypane cukrem. Aby przyrządzić placki ziemniaczane bez jajka potrzebujmy około półtorej kilograma ziemniaków, dwie pełne łyżki mąki pszennej lub orkiszowej, łyżkę mąki ziemniaczanej, jedną cebulę sól, pieprz do smaku oraz olej rzepakowy do smażenia. W celu przygotowania masy ziemniaczanej należy zetrzeć obrane ziemniaki na tarce na najmniejszych oczkach włącznie z cebulą. Następnie do masy dodajemy obie mąki i mieszamy. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej, a następnie nakładamy masę ziemniaczaną i smażymy okrągłe placuszki z obu stron na złoty kolor. Upieczone najlepiej smakują prosto z patelni polane gęstą śmietanką lub posypane cukrem.