Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Jedzenie na wynos Rzeszów: pizza na wynos
Każdy z nas chociaż raz w swoim życiu znalazł się w sytuacji, w której pomimo odczuwanego głosu nie ma ochoty ruszać się z domu na zakupy czy też do restauracji. Zazwyczaj powodowane
Najsłodszy słodycz - prawdziwa czekolada. Gorzka czy belgijska czekolada?
Jesteś fanem czekolady i mógłbyś ją jeść dniami i nocami? Nic dziwnego - czekolada od lat jest smakołykiem, który rozpieszcza podniebienia każdego
Aromatyczna sałatka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Wiele nowoczesnych pań domu przygotowując imprezę rodziną podaje do stołu wykwintne sałatki. Doskonałym pomysłem, który z pewnością zachwyci wszystkich gości jest
Catering na chrzciny - przyjęcia okolicznościowe Poznań
Ważne momenty w naszym życiu wymagają odpowiedniej oprawy. Oprócz adekwatnych do okazji dekoracji, warto zadbać także o odpowiednią ilość, smak, jakość i wygląd
Zdrowe muffinki z płatków owsianych - muffiny owsiane bez mąki
Muffiny owsiane bez mąki to szybkie i proste w wykonaniu danie, które potrafi zaskoczyć swym wyjątkowym smakiem każdego smakosza słodkich deserów. Jak przyrządzić
Aromatyczna herbata indyjska z mlekiem
Herbata indyjska z mlekiem to niezwykle aromatyczny, narodowy hinduski napój podawany w tym kraju w jednorazowych glinianych czarkach. Niemniej, aby go skosztować nie trzeba pojechać
Catering na szkolenia i na konferencje Poznań
Obecne wymogi rynku pracy i edukacji sprawiają że organizacja szkoleń, kursów, sympozjów, seminariów i konferencji na różne tematy, stała się zjawiskiem powszechnym. Trend

Posted by on Gru 31, 2017 in Kulinaria |

Chrupiące placki ziemniaczane bez jaj – przepis

Chrupiące placki ziemniaczane bez jaj – przepis

Placki ziemniaczane to pospolite danie kuchni polskiej niezwykle często podawane do stołu. W ostatnim czasie w wielu domach coraz częściej goszczą placki ziemniaczane bez jajka.

Placki ziemniaczane bez jajek – przepis

Placki ziemniaczane bez jajek przepis jest bardzo prosty i w znaczny sposób nie odbiega od tradycyjnego przepisu na to danie. Placki te są nie tylko wyśmienite w smaku, ale proste w wykonaniu. Zaraz po upieczeniu są niezwykle chrupiące i doskonale smakują posypane cukrem. Aby przyrządzić placki ziemniaczane bez jajka potrzebujmy około półtorej kilograma ziemniaków, dwie pełne łyżki mąki pszennej lub orkiszowej, łyżkę mąki ziemniaczanej, jedną cebulę sól, pieprz do smaku oraz olej rzepakowy do smażenia. W celu przygotowania masy ziemniaczanej należy zetrzeć obrane ziemniaki na tarce na najmniejszych oczkach włącznie z cebulą. Następnie do masy dodajemy obie mąki i mieszamy. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej, a następnie nakładamy masę ziemniaczaną i smażymy okrągłe placuszki z obu stron na złoty kolor. Upieczone najlepiej smakują prosto z patelni polane gęstą śmietanką lub posypane cukrem.