Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Gdy złapie Cię nocny głód - pizza w nocy na telefon. Najlepsza pizza w Warszawie
Jesteś mieszkańcem miasta Warszawa? Często pracujesz do późna i wracasz z pracy po nocy? A może jesteś studentem i musisz zarywać nocki,
Włoskie specjały w Polsce - pizza, kuchnia włoska w Warszawie
Twoim miejscem zamieszkania jest Warszawa? Mimo polskiej narodowości, Twoje serce jest głęboko oddane włoskiej kuchni? Nic dziwnego, w końcu do Włochów należy
Prosta zupa grzybowa z suszonych grzybów - klasyka i prostota
Zupa grzybowa to jedno z tych polskich dań, które uwielbia niemal każdy. Tradycyjnie przygotowuje się ją przede wszystkim na wigilijną wieczerzę, jednak w
Zjedz smacznie w stolicy - najlepsza restauracja w Warszawie
Wybierasz się na kilka dni do naszej pięknej stolicy? Jest wiele miejsc, które absolutnie musisz odwiedzić! Pałac Kultury, Łazienki Królewskie, Warszawska Syrenka,
Bananowe placuszki bez jajek. Placki bananowe bez jajek
Gdy czasem doskwiera nam ochota na coś pysznego i słodkiego warto przyrządzić wyśmienity deser z dodatkiem egzotycznych owoców. Doskonałym pomysłem, który z pewnością
Patelnie grillowe ceramiczne - catering grill Poznań
Sezon letni nieodłącznie kojarzy się nam z grillowaniem ! Odpowiednio przygotowane potrawy z grilla cechuje nie tylko głębia smaku, ale również mniejsza niż w przypadku
Usprawnij pracę w swojej knajpie - program dla restauracji: dobra restauracja
Jesteś właścicielem restauracji i szukasz sposobu, aby usprawnić pracę w swojej firmie? Nic trudnego! W ostatnim czasie produkowanych jest

Posted by on Sty 3, 2018 in Kulinaria |

Quesadilla wegetariańska

Quesadilla wegetariańska

Quesadilla wegetariańska to pyszna potrawa kuchni meksykańskiej coraz powszechniej przyrządzana przez wiele polskich gospodyń. Jest to danie, które warto przygotować dla naszych najbliższych.

Quesadilla wegetariańska

Quesadilla wegetariańska to wyśmienite danie przypominające smakiem powszechnie konsumowaną tortillę. Można ją przygotować na kilka sposobów. Niesamowitym smakiem cieszy się jeśli w skład nadzienia wchodzą pieczarki, papryka, szpinak, fasola, salsa pomidorowa oraz ser mozarella. W celu przygotowania Quesadilly, potrzebujemy przede wszystkim cztery placki pszenne tortille samodzielnie zrobione, ewentualnie zakupione w dowolnym markecie. Ponadto musimy zakupić dodatki do nadzienia takie jak: 20 dag sera mozarella, jedna paprykę, 30 dag pieczarek, cebulę, 10 dag fasoli, 20 dag szpinaku oraz czosnek. Na początek obieramy pieczarki i kroimy je w paski. Na patelnię wlewamy łyżkę oleju, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, pieczarki i dusimy na małym ogniu. Następnie gotujemy do miękkości, wcześniej namoczoną w wodzie asolę. Możemy też użyć gotowej fasoli z puszki. Szpinak myjemy i dusimy z oliwą i pokrojonym czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem, a paprykę kroimy w niedużą kostkę. Na placki kładziemy starty ser mozarella, wykładamy resztę składników i znów posypujemy serem mozarella. Na wierzchu kładziemy drugi placek. Całość smażymy na patelni grillowej i podajemy z salsą pomidorową.