Pages Menu
 

Categories Menu
Jak przyrządzić idealny sznycel? Jak przyrządzić sznycel wieprzowy z szynki
Sznycel to z pewnością król wśród kotletów. Tradycyjne sznycle wiedeńskie przyrządza się jedynie z cielęciny i smaży na dużej ilości dobrze rozgrzanego
Kruche ciasto bez jaj - ciasto na tartę bez jajek
Większość pań domu kruche ciasto przyrządza z dodatkiem całych jaj lub samych żółtek. Gdy w naszej lodówce zabraknie tego składnika warto sięgnąć po przepis na ciasto
Przepis na zapiekankę z brokułami i kurczakiem - dobra zapiekanka z ziemniakami
Jednogarnkowe potrawy w polskich domach cieszą się szczególną popularnością: to wygodne rozwiązanie pozwala na przyrządzenie pysznego dania
Jak wykorzystać ciasto francuskie? Kulebiak z ciasta francuskiego z łososiem
Ciasto francuskie to rodzaj ciasta, który doskonale komponuje się z wytrawnymi dodatkami. Możemy wykorzystywać go zarówno do tworzenia całych
Catering na wesele i bankiety Poznań
Ślub i wesele to wyjątkowy moment i jeden z ważniejszych dni w naszym życiu. Nic dziwnego więc, że planując te cudowne chwile, które potem wspominać będziemy do końca życia, chcemy
Smacznie zjeść w Warszawie - restauracja śródmieście
Wybierasz się na urlop do Warszawy? A może mieszkasz tam na co dzień, ale masz ochotę zjeść w jakimś miłym miejscu? Czy też przyjmujesz gości na weekend i chcesz pokazać
Przepis na szaszłyki z piekarnika z termoobiegiem
Szaszłyki kojarzą nam się przede wszystkim z letnim grillem - w końcu najczęściej to właśnie w taki sposób są przygotowane.
szaszłyki wieprzowe z grilla przepis
Jeśli

Posted by on Sty 3, 2018 in Kulinaria |

Quesadilla wegetariańska

Quesadilla wegetariańska

Quesadilla wegetariańska to pyszna potrawa kuchni meksykańskiej coraz powszechniej przyrządzana przez wiele polskich gospodyń. Jest to danie, które warto przygotować dla naszych najbliższych.

Quesadilla wegetariańska

Quesadilla wegetariańska to wyśmienite danie przypominające smakiem powszechnie konsumowaną tortillę. Można ją przygotować na kilka sposobów. Niesamowitym smakiem cieszy się jeśli w skład nadzienia wchodzą pieczarki, papryka, szpinak, fasola, salsa pomidorowa oraz ser mozarella. W celu przygotowania Quesadilly, potrzebujemy przede wszystkim cztery placki pszenne tortille samodzielnie zrobione, ewentualnie zakupione w dowolnym markecie. Ponadto musimy zakupić dodatki do nadzienia takie jak: 20 dag sera mozarella, jedna paprykę, 30 dag pieczarek, cebulę, 10 dag fasoli, 20 dag szpinaku oraz czosnek. Na początek obieramy pieczarki i kroimy je w paski. Na patelnię wlewamy łyżkę oleju, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, pieczarki i dusimy na małym ogniu. Następnie gotujemy do miękkości, wcześniej namoczoną w wodzie asolę. Możemy też użyć gotowej fasoli z puszki. Szpinak myjemy i dusimy z oliwą i pokrojonym czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem, a paprykę kroimy w niedużą kostkę. Na placki kładziemy starty ser mozarella, wykładamy resztę składników i znów posypujemy serem mozarella. Na wierzchu kładziemy drugi placek. Całość smażymy na patelni grillowej i podajemy z salsą pomidorową.