Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Jak pozbyć się zalegającego jedzenia?
Jednym z najszybszych do zrobienia dań jest sałatka. Jest to jedzenie, które jesteśmy w stanie przygotować w parę minut, nie wymaga od nas wybitnych umiejętności kulinarnych, a mimo
Schab faszerowany suszonymi pomidorami i fetą. Przepis na schabowe roladki z pomidorami suszonymi i serem feta
Roladki ze schabu z farszem z suszonych pomidorów i sera feta to doskonały pomysł na pożywną i wykwintną kolację.
Filet z indyka ze śliwkami - z czym go podawać? Filet z indyka nadziewany suszonymi pomidorami
Filet z indyka powoli wypiera tradycyjną pierś z kurczaka. Ten rodzaj mięsa jest nieco bardziej kruchy, delikatniejszy i bardziej
Gdy złapie Cię nocny głód - pizza w nocy na telefon. Najlepsza pizza w Warszawie
Jesteś mieszkańcem miasta Warszawa? Często pracujesz do późna i wracasz z pracy po nocy? A może jesteś studentem i musisz zarywać nocki,
Słodki prezent: czekoladki firmowe, czekoladowe lentilki na prezent
Planujesz kupno drobnego upominku dla najbliższej osoby, ale nie masz żadnego pomysłu, co mogłoby ją zadowolić? Po co zastanawiać się nadmiernie i za
Przepis na makaronową zapiekankę z brokułami i pomidorami
Makaronowe zapiekanki cieszą się dużą popularnością w wielu kuchniach świata. Nic dziwnego - to w końcu szybki sposób na pożywny, sycący i zdrowy obiad.
zapiekanka
Jedzenie na wynos Rzeszów: pizza na wynos
Każdy z nas chociaż raz w swoim życiu znalazł się w sytuacji, w której pomimo odczuwanego głosu nie ma ochoty ruszać się z domu na zakupy czy też do restauracji. Zazwyczaj powodowane

Posted by on Sty 3, 2018 in Kulinaria |

Quesadilla wegetariańska

Quesadilla wegetariańska

Quesadilla wegetariańska to pyszna potrawa kuchni meksykańskiej coraz powszechniej przyrządzana przez wiele polskich gospodyń. Jest to danie, które warto przygotować dla naszych najbliższych.

Quesadilla wegetariańska

Quesadilla wegetariańska to wyśmienite danie przypominające smakiem powszechnie konsumowaną tortillę. Można ją przygotować na kilka sposobów. Niesamowitym smakiem cieszy się jeśli w skład nadzienia wchodzą pieczarki, papryka, szpinak, fasola, salsa pomidorowa oraz ser mozarella. W celu przygotowania Quesadilly, potrzebujemy przede wszystkim cztery placki pszenne tortille samodzielnie zrobione, ewentualnie zakupione w dowolnym markecie. Ponadto musimy zakupić dodatki do nadzienia takie jak: 20 dag sera mozarella, jedna paprykę, 30 dag pieczarek, cebulę, 10 dag fasoli, 20 dag szpinaku oraz czosnek. Na początek obieramy pieczarki i kroimy je w paski. Na patelnię wlewamy łyżkę oleju, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, pieczarki i dusimy na małym ogniu. Następnie gotujemy do miękkości, wcześniej namoczoną w wodzie asolę. Możemy też użyć gotowej fasoli z puszki. Szpinak myjemy i dusimy z oliwą i pokrojonym czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem, a paprykę kroimy w niedużą kostkę. Na placki kładziemy starty ser mozarella, wykładamy resztę składników i znów posypujemy serem mozarella. Na wierzchu kładziemy drugi placek. Całość smażymy na patelni grillowej i podajemy z salsą pomidorową.