Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Aromatyczna sałatka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Wiele nowoczesnych pań domu przygotowując imprezę rodziną podaje do stołu wykwintne sałatki. Doskonałym pomysłem, który z pewnością zachwyci wszystkich gości jest
Chrupiące placki ziemniaczane bez jaj - przepis
Placki ziemniaczane to pospolite danie kuchni polskiej niezwykle często podawane do stołu. W ostatnim czasie w wielu domach coraz częściej goszczą placki ziemniaczane bez
Catering na imprezy plenerowe Poznań
Organizacja imprezy plenerowej to ogromne wyzwanie i ciężkie zadanie pod względem logistycznym. Dlatego w wielu kwestiach warto zaufać specjalistom i to im zlecić wykonanie pewnych
Sprawdzony przepis na ciasto do tortilli
Wielu smakoszy meksykańskich dań kupuje zazwyczaj gotową tortille w barze czy markecie spożywczym. Tymczasem doskonale smakuje tortilla przyrządzona samodzielnie w domu. Niepowtarzalnym
Ciasto na pizze z piwem. Pizza na cieście z piwem - Włoskie ciasto na pizze
Co prawda pizza to danie którym zajadają się w szczególności Włosi, ale od pewnego czasu w naszym kraju na dobre zagościła w menu wielu z nas.
Zjedz smacznie w stolicy - najlepsza restauracja w Warszawie
Wybierasz się na kilka dni do naszej pięknej stolicy? Jest wiele miejsc, które absolutnie musisz odwiedzić! Pałac Kultury, Łazienki Królewskie, Warszawska Syrenka,
Zdrowe ciasto dyniowe bez jaj
W nowoczesnej kuchni polskiej coraz bardziej popularne są słodkie rarytasy z dodatkiem wyszukanych składników warzywnych. Ciasto dyniowe bez jajek to idealny pomysł na zdrowy i pyszny deser.

ciasto

Posted by on Sty 3, 2018 in Kulinaria |

Quesadilla wegetariańska

Quesadilla wegetariańska

Quesadilla wegetariańska to pyszna potrawa kuchni meksykańskiej coraz powszechniej przyrządzana przez wiele polskich gospodyń. Jest to danie, które warto przygotować dla naszych najbliższych.

Quesadilla wegetariańska

Quesadilla wegetariańska to wyśmienite danie przypominające smakiem powszechnie konsumowaną tortillę. Można ją przygotować na kilka sposobów. Niesamowitym smakiem cieszy się jeśli w skład nadzienia wchodzą pieczarki, papryka, szpinak, fasola, salsa pomidorowa oraz ser mozarella. W celu przygotowania Quesadilly, potrzebujemy przede wszystkim cztery placki pszenne tortille samodzielnie zrobione, ewentualnie zakupione w dowolnym markecie. Ponadto musimy zakupić dodatki do nadzienia takie jak: 20 dag sera mozarella, jedna paprykę, 30 dag pieczarek, cebulę, 10 dag fasoli, 20 dag szpinaku oraz czosnek. Na początek obieramy pieczarki i kroimy je w paski. Na patelnię wlewamy łyżkę oleju, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, pieczarki i dusimy na małym ogniu. Następnie gotujemy do miękkości, wcześniej namoczoną w wodzie asolę. Możemy też użyć gotowej fasoli z puszki. Szpinak myjemy i dusimy z oliwą i pokrojonym czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem, a paprykę kroimy w niedużą kostkę. Na placki kładziemy starty ser mozarella, wykładamy resztę składników i znów posypujemy serem mozarella. Na wierzchu kładziemy drugi placek. Całość smażymy na patelni grillowej i podajemy z salsą pomidorową.