Pages Menu
 

Categories Menu
Jak przyrządzić idealny sznycel? Jak przyrządzić sznycel wieprzowy z szynki
Sznycel to z pewnością król wśród kotletów. Tradycyjne sznycle wiedeńskie przyrządza się jedynie z cielęciny i smaży na dużej ilości dobrze rozgrzanego
Jak wykorzystać ciasto francuskie? Kulebiak z ciasta francuskiego z łososiem
Ciasto francuskie to rodzaj ciasta, który doskonale komponuje się z wytrawnymi dodatkami. Możemy wykorzystywać go zarówno do tworzenia całych
Pyszny tort bez jajek
Tort urodzinowy zazwyczaj kojarzy nam się z ciastem biszkoptowym upieczonym na bazie jajek, przełożonym wyśmienitą masą kremową. Tymczasem ciasto to można przyrządzić bez użycia jajek.

tort bez
Schab faszerowany suszonymi pomidorami i fetą. Przepis na schabowe roladki z pomidorami suszonymi i serem feta
Roladki ze schabu z farszem z suszonych pomidorów i sera feta to doskonały pomysł na pożywną i wykwintną kolację.
Nadziewane muszle - kreatywny pomysł na obiad. Duże muszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym
Makaronowe, duże muszle to doskonały sposób zarówno na prosty i pożywny obiad, jak i wykwintną kolację. Możemy je nadziać
Gdy złapie Cię nocny głód - pizza w nocy na telefon. Najlepsza pizza w Warszawie
Jesteś mieszkańcem miasta Warszawa? Często pracujesz do późna i wracasz z pracy po nocy? A może jesteś studentem i musisz zarywać nocki,
Przepis na sernik bez jajek - sernik pieczony bez jajek
Sernik to tradycyjne ciasto, które od dawien dawna gościło na świątecznych stołach. Już nasze prababcie podczas rodzinnych uroczystości częstowały przybyłych gości

Posted by on Kwi 30, 2018 in Kulinaria |

Jak wykorzystać ciasto francuskie? Kulebiak z ciasta francuskiego z łososiem

Jak wykorzystać ciasto francuskie? Kulebiak z ciasta francuskiego z łososiem

Ciasto francuskie to rodzaj ciasta, który doskonale komponuje się z wytrawnymi dodatkami. Możemy wykorzystywać go zarówno do tworzenia całych dań, jak i drobnych przekąsek dla naszych gości.

babeczki z ciasta francuskiego z łososiem

Należą do nich babeczki z ciasta francuskiego z łososiem lub innymi dodatkami. Babeczki możemy nadziać dowolnym farszem, szynką, szpinakiem, kurczakiem lub świeżymi warzywami. Dobrym uzupełnieniem stołu będą również roladki z ciasta francuskiego, które nadziejemy szynką i pieczarkami.

Kulebiak z ciasta francuskiego z łososiem

Kulebiak z ciasta francuskiego z łososiem sprawdzi się zarówno w roli przystawki, jak i całego posiłku. Ciasto francuskie doskonale komponuje się także z żółtym serem: niemal każdy farsz roladek lub kulebiaku możemy zasypać startym, dobrej jakości serem żółtym, który rozpuści się i nada wyrazisty smak potrawie. Neutralny smak ciasta francuskiego sprawia, że mamy niemal całkowitą dowolność w kwestii doboru smaku. Dodatkowo dania na bazie ciasta francuskiego doskonale komponują się z półwytrawnym, czerwonym winem, a to połączenie to zdecydowanie przepis na kulinarny sukces wśród najbardziej wymagających gości.