Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Japońskie smakołyki - zestaw do sushi: pałeczki
Jesteś smakoszem sushi i chciałbyś spróbować zrobić domowej roboty japońskie smakołyki? Teraz to nic trudnego! Wystarczy zamówić przez Internet zestaw do sushi i zacząć
Jak przyrządzić idealny sznycel? Jak przyrządzić sznycel wieprzowy z szynki
Sznycel to z pewnością król wśród kotletów. Tradycyjne sznycle wiedeńskie przyrządza się jedynie z cielęciny i smaży na dużej ilości dobrze rozgrzanego
Sos winegret z czosnkiem - doskonały dodatek do wielu dań
Współczesna kuchnia polska preferuje nieco inne dania kulinarne, niż kuchnia staropolska. Dziś na wielu stołach nowoczesnych pań domu pojawiają się doskonałe sałatki
Naturalne soki tłoczone - soki z jabłek
Panując moda na szczupłą sylwetkę i zdrowy wygląd sprawia, ze coraz częściej decydujemy się na aktywność fizyczną oraz zwracamy uwagę na to co jemy. To bardzo dobre odruchy nie
Zdrowe ciasto dyniowe bez jaj
W nowoczesnej kuchni polskiej coraz bardziej popularne są słodkie rarytasy z dodatkiem wyszukanych składników warzywnych. Ciasto dyniowe bez jajek to idealny pomysł na zdrowy i pyszny deser.

ciasto
Wyśmienite drożdżowe bułeczki bez jaj
Puszyste ciasta drożdżowe znane są w polskiej kuchni od dawien dawna. Już nasze prababcie częstowały swoich domowników drożdżowymi plackami obsypanymi pyszną kruszonką. Dziś niezwykle
Catering na imprezy plenerowe Poznań
Organizacja imprezy plenerowej to ogromne wyzwanie i ciężkie zadanie pod względem logistycznym. Dlatego w wielu kwestiach warto zaufać specjalistom i to im zlecić wykonanie pewnych

Posted by on Kwi 30, 2018 in Kulinaria |

Jak wykorzystać ciasto francuskie? Kulebiak z ciasta francuskiego z łososiem

Jak wykorzystać ciasto francuskie? Kulebiak z ciasta francuskiego z łososiem

Ciasto francuskie to rodzaj ciasta, który doskonale komponuje się z wytrawnymi dodatkami. Możemy wykorzystywać go zarówno do tworzenia całych dań, jak i drobnych przekąsek dla naszych gości.

babeczki z ciasta francuskiego z łososiem

Należą do nich babeczki z ciasta francuskiego z łososiem lub innymi dodatkami. Babeczki możemy nadziać dowolnym farszem, szynką, szpinakiem, kurczakiem lub świeżymi warzywami. Dobrym uzupełnieniem stołu będą również roladki z ciasta francuskiego, które nadziejemy szynką i pieczarkami.

Kulebiak z ciasta francuskiego z łososiem

Kulebiak z ciasta francuskiego z łososiem sprawdzi się zarówno w roli przystawki, jak i całego posiłku. Ciasto francuskie doskonale komponuje się także z żółtym serem: niemal każdy farsz roladek lub kulebiaku możemy zasypać startym, dobrej jakości serem żółtym, który rozpuści się i nada wyrazisty smak potrawie. Neutralny smak ciasta francuskiego sprawia, że mamy niemal całkowitą dowolność w kwestii doboru smaku. Dodatkowo dania na bazie ciasta francuskiego doskonale komponują się z półwytrawnym, czerwonym winem, a to połączenie to zdecydowanie przepis na kulinarny sukces wśród najbardziej wymagających gości.