Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Przepis na sernik bez jajek - sernik pieczony bez jajek
Sernik to tradycyjne ciasto, które od dawien dawna gościło na świątecznych stołach. Już nasze prababcie podczas rodzinnych uroczystości częstowały przybyłych gości
Chrupiące placki ziemniaczane bez jaj - przepis
Placki ziemniaczane to pospolite danie kuchni polskiej niezwykle często podawane do stołu. W ostatnim czasie w wielu domach coraz częściej goszczą placki ziemniaczane bez
Ciasto na pizze z piwem. Pizza na cieście z piwem - Włoskie ciasto na pizze
Co prawda pizza to danie którym zajadają się w szczególności Włosi, ale od pewnego czasu w naszym kraju na dobre zagościła w menu wielu z nas.
Zjedz smacznie w stolicy - najlepsza restauracja w Warszawie
Wybierasz się na kilka dni do naszej pięknej stolicy? Jest wiele miejsc, które absolutnie musisz odwiedzić! Pałac Kultury, Łazienki Królewskie, Warszawska Syrenka,
Sprawdzony przepis na ciasto do tortilli
Wielu smakoszy meksykańskich dań kupuje zazwyczaj gotową tortille w barze czy markecie spożywczym. Tymczasem doskonale smakuje tortilla przyrządzona samodzielnie w domu. Niepowtarzalnym
Wykwintne restauracje bydgoskie - wina dla gości weselnych. Restauracja na bankiety Bydgoszcz
Szanowny mieszkańcu miasta Bydgoszcz! Szykujesz dużą imprezę i potrzebujesz wynająć elegancką salę balową, która pomieści wszystkich
Japońskie smakołyki - zestaw do sushi: pałeczki
Jesteś smakoszem sushi i chciałbyś spróbować zrobić domowej roboty japońskie smakołyki? Teraz to nic trudnego! Wystarczy zamówić przez Internet zestaw do sushi i zacząć

Posted by on Kwi 30, 2018 in Kulinaria |

Jak wykorzystać ciasto francuskie? Kulebiak z ciasta francuskiego z łososiem

Jak wykorzystać ciasto francuskie? Kulebiak z ciasta francuskiego z łososiem

Ciasto francuskie to rodzaj ciasta, który doskonale komponuje się z wytrawnymi dodatkami. Możemy wykorzystywać go zarówno do tworzenia całych dań, jak i drobnych przekąsek dla naszych gości.

babeczki z ciasta francuskiego z łososiem

Należą do nich babeczki z ciasta francuskiego z łososiem lub innymi dodatkami. Babeczki możemy nadziać dowolnym farszem, szynką, szpinakiem, kurczakiem lub świeżymi warzywami. Dobrym uzupełnieniem stołu będą również roladki z ciasta francuskiego, które nadziejemy szynką i pieczarkami.

Kulebiak z ciasta francuskiego z łososiem

Kulebiak z ciasta francuskiego z łososiem sprawdzi się zarówno w roli przystawki, jak i całego posiłku. Ciasto francuskie doskonale komponuje się także z żółtym serem: niemal każdy farsz roladek lub kulebiaku możemy zasypać startym, dobrej jakości serem żółtym, który rozpuści się i nada wyrazisty smak potrawie. Neutralny smak ciasta francuskiego sprawia, że mamy niemal całkowitą dowolność w kwestii doboru smaku. Dodatkowo dania na bazie ciasta francuskiego doskonale komponują się z półwytrawnym, czerwonym winem, a to połączenie to zdecydowanie przepis na kulinarny sukces wśród najbardziej wymagających gości.