Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Słodki prezent: czekoladki firmowe, czekoladowe lentilki na prezent
Planujesz kupno drobnego upominku dla najbliższej osoby, ale nie masz żadnego pomysłu, co mogłoby ją zadowolić? Po co zastanawiać się nadmiernie i za
Włoskie specjały w Polsce - pizza, kuchnia włoska w Warszawie
Twoim miejscem zamieszkania jest Warszawa? Mimo polskiej narodowości, Twoje serce jest głęboko oddane włoskiej kuchni? Nic dziwnego, w końcu do Włochów należy
Zdrowe muffinki z płatków owsianych - muffiny owsiane bez mąki
Muffiny owsiane bez mąki to szybkie i proste w wykonaniu danie, które potrafi zaskoczyć swym wyjątkowym smakiem każdego smakosza słodkich deserów. Jak przyrządzić
Patelnie grillowe ceramiczne - catering grill Poznań
Sezon letni nieodłącznie kojarzy się nam z grillowaniem ! Odpowiednio przygotowane potrawy z grilla cechuje nie tylko głębia smaku, ale również mniejsza niż w przypadku
Włoskie danie w Polskiej knajpie? Pizzeria Bydgoszcz, Kielce
Jaki przysmak jest najbardziej kojarzony z Włochami? Spaghetti, owszem, ale co jeszcze? Oczywiście - pizza! Nie znam chyba osoby, która mogłaby się oprzeć temu
Przepis na idealne pulpety w sosie pomidorowym - doradca smaku
Kto z nas nie lubi pulpecików? Delikatne mięso mielone polane pysznym, gęstym sosem z pomidorów to z pewnością smak dzieciństwa wielu z nas. Jak jednak je
Najsłodszy słodycz - prawdziwa czekolada. Gorzka czy belgijska czekolada?
Jesteś fanem czekolady i mógłbyś ją jeść dniami i nocami? Nic dziwnego - czekolada od lat jest smakołykiem, który rozpieszcza podniebienia każdego

Posted by on Mar 22, 2017 in Kulinaria |

Chleb bezglutenowy na zakwasie – produkty bezglutenowe Warszawa

Chleb bezglutenowy na zakwasie – produkty bezglutenowe Warszawa

Coraz więcej osób decyduje się na stosowanie diety bezglutenowej. Trend ten widoczny jest szczególnie w dużych miastach takich jak Warszawa. Istnieje także duża grupa osób, które nie mają wyboru i ze względu na zdiagnozowaną alergię pokarmową nie mogą spożywać gluteny. Takie osoby muszą decydować się na produkty bezglutenowe. Na szczęście dla nich tych na rynku nie brakuje. Współcześnie standardem jest również odpowiednie oznakowanie na większości produktów, zawierające informacje o tym, że dana potrawa czy składnik jest „gluten free”.

 

W dzisiejszych czasach bez trudu znajdziemy chleb bezglutenowy na zakwasie czy tez inne bezglutenowe zamienniki popularnych i powszechnie stosowanych w naszych kuchniach produktów. Warto po nie sięgnąć nie tylko wtedy kiedy musimy, ale również z własnej woli ponieważ ich walory smakowe wcale nie odbiegają od standardów ich zawierających gluten odpowiedników. Z popularności diety bezglutenowej cieszą się szczególnie alergicy ponieważ dzięki panującej modzie mają oni lepszy dostęp i oznaczenia przeznaczonych dla nich produktów, składników oraz całych dać i potraw.