Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Pyszne, kruche ciasto z rabarbarem bez jaj - pyszne ciasto z rabarbarem i kruszonką
W sezonie letnim gdy w naszych ogrodach nie brakuje soczystych owoców większość gospodyń domowych lubujących się w przygotowywaniu słodkich
Gdy złapie Cię nocny głód - pizza w nocy na telefon. Najlepsza pizza w Warszawie
Jesteś mieszkańcem miasta Warszawa? Często pracujesz do późna i wracasz z pracy po nocy? A może jesteś studentem i musisz zarywać nocki,
Chleb bezglutenowy na zakwasie - produkty bezglutenowe Warszawa
Coraz więcej osób decyduje się na stosowanie diety bezglutenowej. Trend ten widoczny jest szczególnie w dużych miastach takich jak Warszawa. Istnieje także
Przepis na szaszłyki z piekarnika z termoobiegiem
Szaszłyki kojarzą nam się przede wszystkim z letnim grillem - w końcu najczęściej to właśnie w taki sposób są przygotowane.
szaszłyki wieprzowe z grilla przepis
Jeśli
Włoskie specjały w Polsce - pizza, kuchnia włoska w Warszawie
Twoim miejscem zamieszkania jest Warszawa? Mimo polskiej narodowości, Twoje serce jest głęboko oddane włoskiej kuchni? Nic dziwnego, w końcu do Włochów należy
Przysmaki z ryby - Restauracja Rybna Poznań: Smażona ryba
Szanowny mieszkańcu miasta Poznań! Szukasz idealnej restauracji dla siebie, ale do tej pory nie znalazłeś niczego wartego uwagi? Lubisz potrawy rybne, ale nad
Wegańskie ciasto czekoladowe. Pyszne ciastoczekoladowe bez jajek i mleka
W wielu domach w każdą niedzielę pachnie świeżo upieczonym ciastem. Dla odmiany, gdy dopada nas ochota na coś słodkiego warto przyrządzić słodki

Posted by on Mar 22, 2017 in Kulinaria |

Chleb bezglutenowy na zakwasie – produkty bezglutenowe Warszawa

Chleb bezglutenowy na zakwasie – produkty bezglutenowe Warszawa

Coraz więcej osób decyduje się na stosowanie diety bezglutenowej. Trend ten widoczny jest szczególnie w dużych miastach takich jak Warszawa. Istnieje także duża grupa osób, które nie mają wyboru i ze względu na zdiagnozowaną alergię pokarmową nie mogą spożywać gluteny. Takie osoby muszą decydować się na produkty bezglutenowe. Na szczęście dla nich tych na rynku nie brakuje. Współcześnie standardem jest również odpowiednie oznakowanie na większości produktów, zawierające informacje o tym, że dana potrawa czy składnik jest „gluten free”.

 

W dzisiejszych czasach bez trudu znajdziemy chleb bezglutenowy na zakwasie czy tez inne bezglutenowe zamienniki popularnych i powszechnie stosowanych w naszych kuchniach produktów. Warto po nie sięgnąć nie tylko wtedy kiedy musimy, ale również z własnej woli ponieważ ich walory smakowe wcale nie odbiegają od standardów ich zawierających gluten odpowiedników. Z popularności diety bezglutenowej cieszą się szczególnie alergicy ponieważ dzięki panującej modzie mają oni lepszy dostęp i oznaczenia przeznaczonych dla nich produktów, składników oraz całych dać i potraw.