Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Przysmaki z ryby - Restauracja Rybna Poznań: Smażona ryba
Szanowny mieszkańcu miasta Poznań! Szukasz idealnej restauracji dla siebie, ale do tej pory nie znalazłeś niczego wartego uwagi? Lubisz potrawy rybne, ale nad
Catering na wesele i bankiety Poznań
Ślub i wesele to wyjątkowy moment i jeden z ważniejszych dni w naszym życiu. Nic dziwnego więc, że planując te cudowne chwile, które potem wspominać będziemy do końca życia, chcemy
Catering na chrzciny - przyjęcia okolicznościowe Poznań
Ważne momenty w naszym życiu wymagają odpowiedniej oprawy. Oprócz adekwatnych do okazji dekoracji, warto zadbać także o odpowiednią ilość, smak, jakość i wygląd
Przepis na idealne pulpety w sosie pomidorowym - doradca smaku
Kto z nas nie lubi pulpecików? Delikatne mięso mielone polane pysznym, gęstym sosem z pomidorów to z pewnością smak dzieciństwa wielu z nas. Jak jednak je
Czekoladki do kawy - czekoladki z napisem
Któż z nas nie lubi od czasu do czasu ulec pokusie i sięgnąć po coś słodkiego ? Za klasykę i ulubiony słodki smak Polaków śmiało można uznać czekoladę. Odpowiednio dobrane czekoladki
Catering na imprezy plenerowe Poznań
Organizacja imprezy plenerowej to ogromne wyzwanie i ciężkie zadanie pod względem logistycznym. Dlatego w wielu kwestiach warto zaufać specjalistom i to im zlecić wykonanie pewnych
Pyszny tort bez jajek
Tort urodzinowy zazwyczaj kojarzy nam się z ciastem biszkoptowym upieczonym na bazie jajek, przełożonym wyśmienitą masą kremową. Tymczasem ciasto to można przyrządzić bez użycia jajek.

tort bez

Posted by on Lut 21, 2018 in Kulinaria |

Schab faszerowany suszonymi pomidorami i fetą. Przepis na schabowe roladki z pomidorami suszonymi i serem feta

Schab faszerowany suszonymi pomidorami i fetą. Przepis na schabowe roladki z pomidorami suszonymi i serem feta

Roladki ze schabu z farszem z suszonych pomidorów i sera feta to doskonały pomysł na pożywną i wykwintną kolację. Kotlety schabowe mocno rozbijamy, by mięso stało się bardziej kruche, dodajemy szczyptę soli i pieprzu, zostawiamy by przyprawy się przegryzły. W międzyczasie przygotowujemy farsz: na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, czosnek i suszone pomidory.

Schab faszerowany suszonymi pomidorami i fetą

Opcjonalnie do farszu można dodać drobno posiekaną paprykę. Na środek każdego kotleta nakładamy kilka listków świeżego szpinaku lub sałaty roszponki oraz łyżkę farszu – musimy pamiętać, że zbyt duża ilość farszu uniemożliwi nam zawinięcie roladek. Na farsz nakładamy odrobinę rozdrobnionego sera feta. Schab faszerowany suszonymi pomidorami i fetą zawijamy w ciasne roladki i przewiązujemy sznurkiem. Całość podsmażamy ze wszystkich stron tak, by mięso lekko się zarumieniło, a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, delikatnie podlewamy wodą lub bulionem i wsadzamy do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni. Schab faszerowany pomidorami suszonymi powinien zapiekać się około godziny – powinniśmy jednak regularnie sprawdzać stan mięsa, a w razie konieczności dolewać wody lub bulionu.