Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Schab faszerowany suszonymi pomidorami i fetą. Przepis na schabowe roladki z pomidorami suszonymi i serem feta
Roladki ze schabu z farszem z suszonych pomidorów i sera feta to doskonały pomysł na pożywną i wykwintną kolację.
Pyszny tort bez jajek
Tort urodzinowy zazwyczaj kojarzy nam się z ciastem biszkoptowym upieczonym na bazie jajek, przełożonym wyśmienitą masą kremową. Tymczasem ciasto to można przyrządzić bez użycia jajek.

tort bez
Dieta z dostawą pod drzwi - posiłki dietetyczne. Catering z dowozem w Warszawie
Droga mieszkanko miasta Warszawa! Nadchodzi zima, a jak wszystkie wiemy, to idealny czas na rozpoczęcie diety i odchudzania. Przed Świętami
Czekoladki do kawy - czekoladki z napisem
Któż z nas nie lubi od czasu do czasu ulec pokusie i sięgnąć po coś słodkiego ? Za klasykę i ulubiony słodki smak Polaków śmiało można uznać czekoladę. Odpowiednio dobrane czekoladki
Zdrowe ciasto dyniowe bez jaj
W nowoczesnej kuchni polskiej coraz bardziej popularne są słodkie rarytasy z dodatkiem wyszukanych składników warzywnych. Ciasto dyniowe bez jajek to idealny pomysł na zdrowy i pyszny deser.

ciasto
Nadziewane muszle - kreatywny pomysł na obiad. Duże muszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym
Makaronowe, duże muszle to doskonały sposób zarówno na prosty i pożywny obiad, jak i wykwintną kolację. Możemy je nadziać
Słodkie gofry z mąki orkiszowej - przepis na gofry bez jajek
W przepisach kulinarnych nie brakuje ciekawych pomysłów na przyrządzenie zdrowego i pysznego śniadania. Jeśli mamy ochotę na coś słodkiego warto przyrządzić

Posted by on Maj 11, 2018 in Kulinaria |

Przepis na szaszłyki z piekarnika z termoobiegiem

Przepis na szaszłyki z piekarnika z termoobiegiem

Szaszłyki kojarzą nam się przede wszystkim z letnim grillem – w końcu najczęściej to właśnie w taki sposób są przygotowane.

szaszłyki wieprzowe z grilla przepis

Jeśli chodzi o szaszłyki wieprzowe z grilla przepis jest banalnie prosty. Łączymy pokrojone w kostkę mięso wieprzowe z wybranymi warzywami i ulubionymi przyprawami. Jednak pyszne szaszłyki możemy przygotować także w zwykłym piekarniku! Do ich przyrządzenia powinniśmy wybrać kruchy i delikatny kawałek wieprzowiny – najlepiej szynkę. Mięso kroimy w grubą kostkę i delikatnie podsmażamy na rozgrzanym oleju. W międzyczasie kroimy warzywa: paprykę czerwoną, pieczarki, cebulę. Możemy dodać także cukinię lub inne odmiany papryki.

Szaszłyki wieprzowe w piekarniku z termoobiegiem

Musimy pamiętać, że wszystkie warzywa będą nadziewane na wykałaczkę – kawałki muszą być wystarczająco duże! Po ostygnięciu mięsa przygotowujemy szaszłyki naprzemiennie nadziewając je na wykałaczki. Przygotowane szaszłyki posypujemy wybranymi przyprawami (np. mieszanką do dań z grilla), układamy na wyłożonej folią aluminiową blaszce. Pieczemy w 190 stopniach przez około 30-40 minut, aż do momentu, w którym mięso będzie miękkie. Szaszłyki wieprzowe w piekarniku z termoobiegiem zrobią się nieco szybciej, dodatkowo unikniemy zagrożenia przypalenia się warzyw.