Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Prosty przepis na pieczone polędwiczki. Jak zrobić polędwiczki wieprzowe pieczone?
Wieprzowe, kruche polędwiczki w aromatycznym sosie to dla wielu osób kwintesencja smaku dzieciństwa. Podawane są zazwyczaj z ziemniakami
Pyszny tort bez jajek
Tort urodzinowy zazwyczaj kojarzy nam się z ciastem biszkoptowym upieczonym na bazie jajek, przełożonym wyśmienitą masą kremową. Tymczasem ciasto to można przyrządzić bez użycia jajek.

tort bez
Naturalne soki tłoczone - soki z jabłek
Panując moda na szczupłą sylwetkę i zdrowy wygląd sprawia, ze coraz częściej decydujemy się na aktywność fizyczną oraz zwracamy uwagę na to co jemy. To bardzo dobre odruchy nie
Quesadilla wegetariańska
Quesadilla wegetariańska to pyszna potrawa kuchni meksykańskiej coraz powszechniej przyrządzana przez wiele polskich gospodyń. Jest to danie, które warto przygotować dla naszych najbliższych.

Quesadilla
Catering na wesele i bankiety Poznań
Ślub i wesele to wyjątkowy moment i jeden z ważniejszych dni w naszym życiu. Nic dziwnego więc, że planując te cudowne chwile, które potem wspominać będziemy do końca życia, chcemy
Patelnie grillowe ceramiczne - catering grill Poznań
Sezon letni nieodłącznie kojarzy się nam z grillowaniem ! Odpowiednio przygotowane potrawy z grilla cechuje nie tylko głębia smaku, ale również mniejsza niż w przypadku
Chleb bezglutenowy na zakwasie - produkty bezglutenowe Warszawa
Coraz więcej osób decyduje się na stosowanie diety bezglutenowej. Trend ten widoczny jest szczególnie w dużych miastach takich jak Warszawa. Istnieje także

Posted by on Maj 11, 2018 in Kulinaria |

Przepis na szaszłyki z piekarnika z termoobiegiem

Przepis na szaszłyki z piekarnika z termoobiegiem

Szaszłyki kojarzą nam się przede wszystkim z letnim grillem – w końcu najczęściej to właśnie w taki sposób są przygotowane.

szaszłyki wieprzowe z grilla przepis

Jeśli chodzi o szaszłyki wieprzowe z grilla przepis jest banalnie prosty. Łączymy pokrojone w kostkę mięso wieprzowe z wybranymi warzywami i ulubionymi przyprawami. Jednak pyszne szaszłyki możemy przygotować także w zwykłym piekarniku! Do ich przyrządzenia powinniśmy wybrać kruchy i delikatny kawałek wieprzowiny – najlepiej szynkę. Mięso kroimy w grubą kostkę i delikatnie podsmażamy na rozgrzanym oleju. W międzyczasie kroimy warzywa: paprykę czerwoną, pieczarki, cebulę. Możemy dodać także cukinię lub inne odmiany papryki.

Szaszłyki wieprzowe w piekarniku z termoobiegiem

Musimy pamiętać, że wszystkie warzywa będą nadziewane na wykałaczkę – kawałki muszą być wystarczająco duże! Po ostygnięciu mięsa przygotowujemy szaszłyki naprzemiennie nadziewając je na wykałaczki. Przygotowane szaszłyki posypujemy wybranymi przyprawami (np. mieszanką do dań z grilla), układamy na wyłożonej folią aluminiową blaszce. Pieczemy w 190 stopniach przez około 30-40 minut, aż do momentu, w którym mięso będzie miękkie. Szaszłyki wieprzowe w piekarniku z termoobiegiem zrobią się nieco szybciej, dodatkowo unikniemy zagrożenia przypalenia się warzyw.