Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Catering na chrzciny - przyjęcia okolicznościowe Poznań
Ważne momenty w naszym życiu wymagają odpowiedniej oprawy. Oprócz adekwatnych do okazji dekoracji, warto zadbać także o odpowiednią ilość, smak, jakość i wygląd
Schab faszerowany suszonymi pomidorami i fetą. Przepis na schabowe roladki z pomidorami suszonymi i serem feta
Roladki ze schabu z farszem z suszonych pomidorów i sera feta to doskonały pomysł na pożywną i wykwintną kolację.
Przysmaki z ryby - Restauracja Rybna Poznań: Smażona ryba
Szanowny mieszkańcu miasta Poznań! Szukasz idealnej restauracji dla siebie, ale do tej pory nie znalazłeś niczego wartego uwagi? Lubisz potrawy rybne, ale nad
Czekoladki do kawy - czekoladki z napisem
Któż z nas nie lubi od czasu do czasu ulec pokusie i sięgnąć po coś słodkiego ? Za klasykę i ulubiony słodki smak Polaków śmiało można uznać czekoladę. Odpowiednio dobrane czekoladki
Bananowe placuszki bez jajek. Placki bananowe bez jajek
Gdy czasem doskwiera nam ochota na coś pysznego i słodkiego warto przyrządzić wyśmienity deser z dodatkiem egzotycznych owoców. Doskonałym pomysłem, który z pewnością
Włoskie specjały w Polsce - pizza, kuchnia włoska w Warszawie
Twoim miejscem zamieszkania jest Warszawa? Mimo polskiej narodowości, Twoje serce jest głęboko oddane włoskiej kuchni? Nic dziwnego, w końcu do Włochów należy
Wyśmienite drożdżowe bułeczki bez jaj
Puszyste ciasta drożdżowe znane są w polskiej kuchni od dawien dawna. Już nasze prababcie częstowały swoich domowników drożdżowymi plackami obsypanymi pyszną kruszonką. Dziś niezwykle

Posted by on Maj 11, 2018 in Kulinaria |

Przepis na szaszłyki z piekarnika z termoobiegiem

Przepis na szaszłyki z piekarnika z termoobiegiem

Szaszłyki kojarzą nam się przede wszystkim z letnim grillem – w końcu najczęściej to właśnie w taki sposób są przygotowane.

szaszłyki wieprzowe z grilla przepis

Jeśli chodzi o szaszłyki wieprzowe z grilla przepis jest banalnie prosty. Łączymy pokrojone w kostkę mięso wieprzowe z wybranymi warzywami i ulubionymi przyprawami. Jednak pyszne szaszłyki możemy przygotować także w zwykłym piekarniku! Do ich przyrządzenia powinniśmy wybrać kruchy i delikatny kawałek wieprzowiny – najlepiej szynkę. Mięso kroimy w grubą kostkę i delikatnie podsmażamy na rozgrzanym oleju. W międzyczasie kroimy warzywa: paprykę czerwoną, pieczarki, cebulę. Możemy dodać także cukinię lub inne odmiany papryki.

Szaszłyki wieprzowe w piekarniku z termoobiegiem

Musimy pamiętać, że wszystkie warzywa będą nadziewane na wykałaczkę – kawałki muszą być wystarczająco duże! Po ostygnięciu mięsa przygotowujemy szaszłyki naprzemiennie nadziewając je na wykałaczki. Przygotowane szaszłyki posypujemy wybranymi przyprawami (np. mieszanką do dań z grilla), układamy na wyłożonej folią aluminiową blaszce. Pieczemy w 190 stopniach przez około 30-40 minut, aż do momentu, w którym mięso będzie miękkie. Szaszłyki wieprzowe w piekarniku z termoobiegiem zrobią się nieco szybciej, dodatkowo unikniemy zagrożenia przypalenia się warzyw.