Pages Menu
 

Categories Menu
Rozsmakuj się w lokalnych alkoholach - dobre Piwo Wino Nalewki Przepisy
Jesteś mieszkańcem miasta Kraków i do tego smakoszem wykwintnych alkoholi? W takim razie ten artykuł jest w sam raz dla Ciebie! Doskonale zdajesz
Wykwintne restauracje bydgoskie - wina dla gości weselnych. Restauracja na bankiety Bydgoszcz
Szanowny mieszkańcu miasta Bydgoszcz! Szykujesz dużą imprezę i potrzebujesz wynająć elegancką salę balową, która pomieści wszystkich
Catering na komunię Poznań
Ważne dla nas momenty lubimy celebrować w towarzystwie najbliższych. To właśnie dlatego organizując chrzest, wesele czy tez komunię chętnie zapraszamy naszych gości na wspólny obiad czy też
Jak wykorzystać ciasto francuskie? Kulebiak z ciasta francuskiego z łososiem
Ciasto francuskie to rodzaj ciasta, który doskonale komponuje się z wytrawnymi dodatkami. Możemy wykorzystywać go zarówno do tworzenia całych
Catering na imprezy plenerowe Poznań
Organizacja imprezy plenerowej to ogromne wyzwanie i ciężkie zadanie pod względem logistycznym. Dlatego w wielu kwestiach warto zaufać specjalistom i to im zlecić wykonanie pewnych
Wyśmienite drożdżowe bułeczki bez jaj
Puszyste ciasta drożdżowe znane są w polskiej kuchni od dawien dawna. Już nasze prababcie częstowały swoich domowników drożdżowymi plackami obsypanymi pyszną kruszonką. Dziś niezwykle
Słodkie gofry z mąki orkiszowej - przepis na gofry bez jajek
W przepisach kulinarnych nie brakuje ciekawych pomysłów na przyrządzenie zdrowego i pysznego śniadania. Jeśli mamy ochotę na coś słodkiego warto przyrządzić

Posted by on Mar 30, 2018 in Kulinaria |

Przepis na marynowaną paprykę bez pasteryzowania na ostro

Przepis na marynowaną paprykę bez pasteryzowania na ostro

Marynowana papryka to doskonałe uzupełnienie wielu obiadów. Przygotowuje się ją zwykle późnym latem i wczesną jesienią, kiedy papryka jest najbardziej dojrzała, mięsista i tania.

przepis na paprykę marynowaną na ostro

Paprykę kroimy w duże kawałki lub szerokie plastry. Przygotowujemy zalewę: ocet 10% i wodę w stosunku 1:4, odrobina soli (a duży słoik ok. pół łyżeczki), kilka łyżek cukru, wybrane przyprawy (zwykle na słoik 2 liście laurowe, 2-3 ziela angielskie, szczyptę pieprzu i pół łyżeczki kolendry). Jeśli chodzi o przepis na paprykę marynowaną na ostro wystarczy, że do zalewy dodamy odrobinę chilli lub inne ostrej papryki. Zalewę gotujemy pod przykryciem ok. 5 minut, następnie zalewamy słoiki z papryką.

przepis na paprykę marynowaną bez pasteryzowania

Możemy je następnie pasteryzować w garnku z gotującą się wodą lub w piekarniku. Jeśli chodzi o przepis na paprykę marynowaną bez pasteryzowania, należy zalać warzywa bardzo gorącą zalewą, następnie wytrzeć dokładnie miejsce zetknięcia słoika z pokrywką, mocno zakręcić słoiki i postawić je do góry nogami. Dzięki temu papryka będzie mogła być przechowywana znacznie dłuższy czas, niż przy zwykłym zakręceniu słoików.