Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Wyśmienite drożdżowe bułeczki bez jaj
Puszyste ciasta drożdżowe znane są w polskiej kuchni od dawien dawna. Już nasze prababcie częstowały swoich domowników drożdżowymi plackami obsypanymi pyszną kruszonką. Dziś niezwykle
Aromatyczna sałatka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Wiele nowoczesnych pań domu przygotowując imprezę rodziną podaje do stołu wykwintne sałatki. Doskonałym pomysłem, który z pewnością zachwyci wszystkich gości jest
Jedzenie na wynos Rzeszów: pizza na wynos
Każdy z nas chociaż raz w swoim życiu znalazł się w sytuacji, w której pomimo odczuwanego głosu nie ma ochoty ruszać się z domu na zakupy czy też do restauracji. Zazwyczaj powodowane
Patelnie grillowe ceramiczne - catering grill Poznań
Sezon letni nieodłącznie kojarzy się nam z grillowaniem ! Odpowiednio przygotowane potrawy z grilla cechuje nie tylko głębia smaku, ale również mniejsza niż w przypadku
Chrupiące placki ziemniaczane bez jaj - przepis
Placki ziemniaczane to pospolite danie kuchni polskiej niezwykle często podawane do stołu. W ostatnim czasie w wielu domach coraz częściej goszczą placki ziemniaczane bez
Wykwintne restauracje bydgoskie - wina dla gości weselnych. Restauracja na bankiety Bydgoszcz
Szanowny mieszkańcu miasta Bydgoszcz! Szykujesz dużą imprezę i potrzebujesz wynająć elegancką salę balową, która pomieści wszystkich
Jak pozbyć się zalegającego jedzenia?
Jednym z najszybszych do zrobienia dań jest sałatka. Jest to jedzenie, które jesteśmy w stanie przygotować w parę minut, nie wymaga od nas wybitnych umiejętności kulinarnych, a mimo

Posted by on Mar 30, 2018 in Kulinaria |

Przepis na marynowaną paprykę bez pasteryzowania na ostro

Przepis na marynowaną paprykę bez pasteryzowania na ostro

Marynowana papryka to doskonałe uzupełnienie wielu obiadów. Przygotowuje się ją zwykle późnym latem i wczesną jesienią, kiedy papryka jest najbardziej dojrzała, mięsista i tania.

przepis na paprykę marynowaną na ostro

Paprykę kroimy w duże kawałki lub szerokie plastry. Przygotowujemy zalewę: ocet 10% i wodę w stosunku 1:4, odrobina soli (a duży słoik ok. pół łyżeczki), kilka łyżek cukru, wybrane przyprawy (zwykle na słoik 2 liście laurowe, 2-3 ziela angielskie, szczyptę pieprzu i pół łyżeczki kolendry). Jeśli chodzi o przepis na paprykę marynowaną na ostro wystarczy, że do zalewy dodamy odrobinę chilli lub inne ostrej papryki. Zalewę gotujemy pod przykryciem ok. 5 minut, następnie zalewamy słoiki z papryką.

przepis na paprykę marynowaną bez pasteryzowania

Możemy je następnie pasteryzować w garnku z gotującą się wodą lub w piekarniku. Jeśli chodzi o przepis na paprykę marynowaną bez pasteryzowania, należy zalać warzywa bardzo gorącą zalewą, następnie wytrzeć dokładnie miejsce zetknięcia słoika z pokrywką, mocno zakręcić słoiki i postawić je do góry nogami. Dzięki temu papryka będzie mogła być przechowywana znacznie dłuższy czas, niż przy zwykłym zakręceniu słoików.