Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Rozsmakuj się w lokalnych alkoholach - dobre Piwo Wino Nalewki Przepisy
Jesteś mieszkańcem miasta Kraków i do tego smakoszem wykwintnych alkoholi? W takim razie ten artykuł jest w sam raz dla Ciebie! Doskonale zdajesz
Catering na komunię Poznań
Ważne dla nas momenty lubimy celebrować w towarzystwie najbliższych. To właśnie dlatego organizując chrzest, wesele czy tez komunię chętnie zapraszamy naszych gości na wspólny obiad czy też
Sprawdzony przepis na ciasto do tortilli
Wielu smakoszy meksykańskich dań kupuje zazwyczaj gotową tortille w barze czy markecie spożywczym. Tymczasem doskonale smakuje tortilla przyrządzona samodzielnie w domu. Niepowtarzalnym
Jak pozbyć się zalegającego jedzenia?
Jednym z najszybszych do zrobienia dań jest sałatka. Jest to jedzenie, które jesteśmy w stanie przygotować w parę minut, nie wymaga od nas wybitnych umiejętności kulinarnych, a mimo
Zjedz smacznie w stolicy - najlepsza restauracja w Warszawie
Wybierasz się na kilka dni do naszej pięknej stolicy? Jest wiele miejsc, które absolutnie musisz odwiedzić! Pałac Kultury, Łazienki Królewskie, Warszawska Syrenka,
Przepis na kompot wigilijny z suszonych owoców przepis
Kompot z suszonych owoców to z pewnością jeden z najbardziej charakterystycznych smaków na wigilijnym stole. Niektórzy wprost nie cierpią jego smaku, jednak dla zdecydowanie
Catering na chrzciny - przyjęcia okolicznościowe Poznań
Ważne momenty w naszym życiu wymagają odpowiedniej oprawy. Oprócz adekwatnych do okazji dekoracji, warto zadbać także o odpowiednią ilość, smak, jakość i wygląd

Posted by on Mar 30, 2018 in Kulinaria |

Przepis na marynowaną paprykę bez pasteryzowania na ostro

Przepis na marynowaną paprykę bez pasteryzowania na ostro

Marynowana papryka to doskonałe uzupełnienie wielu obiadów. Przygotowuje się ją zwykle późnym latem i wczesną jesienią, kiedy papryka jest najbardziej dojrzała, mięsista i tania.

przepis na paprykę marynowaną na ostro

Paprykę kroimy w duże kawałki lub szerokie plastry. Przygotowujemy zalewę: ocet 10% i wodę w stosunku 1:4, odrobina soli (a duży słoik ok. pół łyżeczki), kilka łyżek cukru, wybrane przyprawy (zwykle na słoik 2 liście laurowe, 2-3 ziela angielskie, szczyptę pieprzu i pół łyżeczki kolendry). Jeśli chodzi o przepis na paprykę marynowaną na ostro wystarczy, że do zalewy dodamy odrobinę chilli lub inne ostrej papryki. Zalewę gotujemy pod przykryciem ok. 5 minut, następnie zalewamy słoiki z papryką.

przepis na paprykę marynowaną bez pasteryzowania

Możemy je następnie pasteryzować w garnku z gotującą się wodą lub w piekarniku. Jeśli chodzi o przepis na paprykę marynowaną bez pasteryzowania, należy zalać warzywa bardzo gorącą zalewą, następnie wytrzeć dokładnie miejsce zetknięcia słoika z pokrywką, mocno zakręcić słoiki i postawić je do góry nogami. Dzięki temu papryka będzie mogła być przechowywana znacznie dłuższy czas, niż przy zwykłym zakręceniu słoików.