Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Pyszny tort bez jajek
Tort urodzinowy zazwyczaj kojarzy nam się z ciastem biszkoptowym upieczonym na bazie jajek, przełożonym wyśmienitą masą kremową. Tymczasem ciasto to można przyrządzić bez użycia jajek.

tort bez
Smacznie zjeść w Warszawie - restauracja śródmieście
Wybierasz się na urlop do Warszawy? A może mieszkasz tam na co dzień, ale masz ochotę zjeść w jakimś miłym miejscu? Czy też przyjmujesz gości na weekend i chcesz pokazać
Wegańskie ciasto czekoladowe. Pyszne ciastoczekoladowe bez jajek i mleka
W wielu domach w każdą niedzielę pachnie świeżo upieczonym ciastem. Dla odmiany, gdy dopada nas ochota na coś słodkiego warto przyrządzić słodki
Przepis na szaszłyki z piekarnika z termoobiegiem
Szaszłyki kojarzą nam się przede wszystkim z letnim grillem - w końcu najczęściej to właśnie w taki sposób są przygotowane.
szaszłyki wieprzowe z grilla przepis
Jeśli
Catering na wesele i bankiety Poznań
Ślub i wesele to wyjątkowy moment i jeden z ważniejszych dni w naszym życiu. Nic dziwnego więc, że planując te cudowne chwile, które potem wspominać będziemy do końca życia, chcemy
Jak wykorzystać ciasto francuskie? Kulebiak z ciasta francuskiego z łososiem
Ciasto francuskie to rodzaj ciasta, który doskonale komponuje się z wytrawnymi dodatkami. Możemy wykorzystywać go zarówno do tworzenia całych
Filet z indyka ze śliwkami - z czym go podawać? Filet z indyka nadziewany suszonymi pomidorami
Filet z indyka powoli wypiera tradycyjną pierś z kurczaka. Ten rodzaj mięsa jest nieco bardziej kruchy, delikatniejszy i bardziej

Posted by on Sie 11, 2017 in Kulinaria |

Najsłodszy słodycz – prawdziwa czekolada. Gorzka czy belgijska czekolada?

Najsłodszy słodycz – prawdziwa czekolada. Gorzka czy belgijska czekolada?

Jesteś fanem czekolady i mógłbyś ją jeść dniami i nocami? Nic dziwnego – czekolada od lat jest smakołykiem, który rozpieszcza podniebienia każdego z nas. Nie znam chyba osoby, która nie przepada za tym słodkim przysmakiem. Jednak co innego czekolada ze sklepowej półki, taka z najniższą możliwą ceną, która prawie nie zawiera kakao, a prawdziwa czekolada, rodem z nieba! Każdy z nas przynajmniej raz w życiu miał okazję spróbować czekolady, która nie za bardzo mu zasmakowała.

 

Wydawała się jakaś taka rozwodniona, mało czekoladowa… Jeśli jednak kiedyś do waszych ust znajdzie drogę belgijska czekolada, na zawsze zmienicie zdanie na temat czekolady w ogóle! Ten wspaniały przysmak musi mieć odpowiednią ilość kakao, aby smakować tak wyśmienicie, jak ze snów. A odpowiednią ilość kakao najczęściej ma gorzka czekolada, Wniosek jest taki – mleczne, białe czy inne czekolady, to najczęściej podróbki, które obok prawdziwej czekolady nawet nie leżały. Jeśli faktycznie uważasz się za czekoladowego smakosza, a nigdy nie próbowałeś belgijskich specjałów, to natychmiast leć do sklepu i zainwestuj odrobinę więcej w tę ambrozję!