Pages Menu
 

Categories Menu
Jak wykorzystać ciasto francuskie? Kulebiak z ciasta francuskiego z łososiem
Ciasto francuskie to rodzaj ciasta, który doskonale komponuje się z wytrawnymi dodatkami. Możemy wykorzystywać go zarówno do tworzenia całych
Catering na wesele i bankiety Poznań
Ślub i wesele to wyjątkowy moment i jeden z ważniejszych dni w naszym życiu. Nic dziwnego więc, że planując te cudowne chwile, które potem wspominać będziemy do końca życia, chcemy
Usprawnij pracę w swojej knajpie - program dla restauracji: dobra restauracja
Jesteś właścicielem restauracji i szukasz sposobu, aby usprawnić pracę w swojej firmie? Nic trudnego! W ostatnim czasie produkowanych jest
Jak przyrządzić idealny sznycel? Jak przyrządzić sznycel wieprzowy z szynki
Sznycel to z pewnością król wśród kotletów. Tradycyjne sznycle wiedeńskie przyrządza się jedynie z cielęciny i smaży na dużej ilości dobrze rozgrzanego
Dieta z dostawą pod drzwi - posiłki dietetyczne. Catering z dowozem w Warszawie
Droga mieszkanko miasta Warszawa! Nadchodzi zima, a jak wszystkie wiemy, to idealny czas na rozpoczęcie diety i odchudzania. Przed Świętami
Pyszny tort bez jajek
Tort urodzinowy zazwyczaj kojarzy nam się z ciastem biszkoptowym upieczonym na bazie jajek, przełożonym wyśmienitą masą kremową. Tymczasem ciasto to można przyrządzić bez użycia jajek.

tort bez
Przepis na kompot wigilijny z suszonych owoców przepis
Kompot z suszonych owoców to z pewnością jeden z najbardziej charakterystycznych smaków na wigilijnym stole. Niektórzy wprost nie cierpią jego smaku, jednak dla zdecydowanie

Posted by on Sie 11, 2017 in Kulinaria |

Najsłodszy słodycz – prawdziwa czekolada. Gorzka czy belgijska czekolada?

Najsłodszy słodycz – prawdziwa czekolada. Gorzka czy belgijska czekolada?

Jesteś fanem czekolady i mógłbyś ją jeść dniami i nocami? Nic dziwnego – czekolada od lat jest smakołykiem, który rozpieszcza podniebienia każdego z nas. Nie znam chyba osoby, która nie przepada za tym słodkim przysmakiem. Jednak co innego czekolada ze sklepowej półki, taka z najniższą możliwą ceną, która prawie nie zawiera kakao, a prawdziwa czekolada, rodem z nieba! Każdy z nas przynajmniej raz w życiu miał okazję spróbować czekolady, która nie za bardzo mu zasmakowała.

 

Wydawała się jakaś taka rozwodniona, mało czekoladowa… Jeśli jednak kiedyś do waszych ust znajdzie drogę belgijska czekolada, na zawsze zmienicie zdanie na temat czekolady w ogóle! Ten wspaniały przysmak musi mieć odpowiednią ilość kakao, aby smakować tak wyśmienicie, jak ze snów. A odpowiednią ilość kakao najczęściej ma gorzka czekolada, Wniosek jest taki – mleczne, białe czy inne czekolady, to najczęściej podróbki, które obok prawdziwej czekolady nawet nie leżały. Jeśli faktycznie uważasz się za czekoladowego smakosza, a nigdy nie próbowałeś belgijskich specjałów, to natychmiast leć do sklepu i zainwestuj odrobinę więcej w tę ambrozję!