Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Przepis na marynowaną paprykę bez pasteryzowania na ostro
Marynowana papryka to doskonałe uzupełnienie wielu obiadów. Przygotowuje się ją zwykle późnym latem i wczesną jesienią, kiedy papryka jest najbardziej dojrzała,
Sos winegret z czosnkiem - doskonały dodatek do wielu dań
Współczesna kuchnia polska preferuje nieco inne dania kulinarne, niż kuchnia staropolska. Dziś na wielu stołach nowoczesnych pań domu pojawiają się doskonałe sałatki
Potrawka z kurczaka w sosie śmietanowym. Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym - Mięso z kurczaka w sosie
Delikatne, kruche mięso z kurczaka pod aksamitnym śmietanowo-pieczarkowym sosie to doskonały pomysł na szybki
Catering na chrzciny - przyjęcia okolicznościowe Poznań
Ważne momenty w naszym życiu wymagają odpowiedniej oprawy. Oprócz adekwatnych do okazji dekoracji, warto zadbać także o odpowiednią ilość, smak, jakość i wygląd
Dieta z dostawą pod drzwi - posiłki dietetyczne. Catering z dowozem w Warszawie
Droga mieszkanko miasta Warszawa! Nadchodzi zima, a jak wszystkie wiemy, to idealny czas na rozpoczęcie diety i odchudzania. Przed Świętami
Jak pozbyć się zalegającego jedzenia?
Jednym z najszybszych do zrobienia dań jest sałatka. Jest to jedzenie, które jesteśmy w stanie przygotować w parę minut, nie wymaga od nas wybitnych umiejętności kulinarnych, a mimo
Przepis na idealne pulpety w sosie pomidorowym - doradca smaku
Kto z nas nie lubi pulpecików? Delikatne mięso mielone polane pysznym, gęstym sosem z pomidorów to z pewnością smak dzieciństwa wielu z nas. Jak jednak je

Posted by on Sie 11, 2017 in Kulinaria |

Najsłodszy słodycz – prawdziwa czekolada. Gorzka czy belgijska czekolada?

Najsłodszy słodycz – prawdziwa czekolada. Gorzka czy belgijska czekolada?

Jesteś fanem czekolady i mógłbyś ją jeść dniami i nocami? Nic dziwnego – czekolada od lat jest smakołykiem, który rozpieszcza podniebienia każdego z nas. Nie znam chyba osoby, która nie przepada za tym słodkim przysmakiem. Jednak co innego czekolada ze sklepowej półki, taka z najniższą możliwą ceną, która prawie nie zawiera kakao, a prawdziwa czekolada, rodem z nieba! Każdy z nas przynajmniej raz w życiu miał okazję spróbować czekolady, która nie za bardzo mu zasmakowała.

 

Wydawała się jakaś taka rozwodniona, mało czekoladowa… Jeśli jednak kiedyś do waszych ust znajdzie drogę belgijska czekolada, na zawsze zmienicie zdanie na temat czekolady w ogóle! Ten wspaniały przysmak musi mieć odpowiednią ilość kakao, aby smakować tak wyśmienicie, jak ze snów. A odpowiednią ilość kakao najczęściej ma gorzka czekolada, Wniosek jest taki – mleczne, białe czy inne czekolady, to najczęściej podróbki, które obok prawdziwej czekolady nawet nie leżały. Jeśli faktycznie uważasz się za czekoladowego smakosza, a nigdy nie próbowałeś belgijskich specjałów, to natychmiast leć do sklepu i zainwestuj odrobinę więcej w tę ambrozję!